Ciutat

L’ Alberg de Sant Oleguer acollirà menors estrangers que arriben sols

L’Alberg de Sant Oleguer acollirà 15 menors que hagin arribat a Catalunya sense familiars. L’any 2017 van arribar, en aquesta situació, 1.489 menors d’edat. Una xifra que ha anat augmentat, sobretot els darrers dos anys.

L’Alberg de Sant Oleguer ofereix acolliment a menors d’edat estrangers que arriben sols a Catalunya. L’Ajuntament de Sabadell va oferir la seva col·laboració en l’acolliment d’aquests menors, dependents de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Així, Sabadell es converteix en la primera i única ciutat que, de moment, ha ofert aquesta col·laboració a la DGAIA.
La proposta es va fer perquè a partir del passat mes de juliol s’està produint una arribada a Catalunya de nois i noies estrangers menors d’edats sense referents familiars que està superant àmpliament la xifra d’altres anys. L’arribada a Catalunya d’aquests menors va ser l’any 2016 de 684 menors, el doble que l‘any anterior. Al 2017 van ser un total de 1.489.

Un cop detectats, els nois i noies són portats a la Fiscalia provincial de menors de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, per a la seva identificació, visita metge forense, determinació de l’edat, i posterior posada a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).
L’acord entre l’Ajuntament i la DGAIA ofereix 15 places de suport, amb la previsió d’ampliar-les fins a arribar a les 20, a l’alberg de la ciutat. La proposta de l’Ajuntament compta amb la col·laboració de la Fundació IDEA, que farà el seguiment dels nois i noies. Aquestes instal·lacions donaran suport al centre d’acollida Coda 1 que gestiona la Fundació sabadellenca.

Cada menor romandrà a l’alberg uns dos mesos, mentre es fa el diagnòstic tècnic de la seva situació i s’elabora la seva proposta definitiva de protecció. L’acord amb la Generalitat té una durada inicial d’un any i el servei estarà finançat per la DGAIA. Durant una visita a l’Alberg de Sant Oleguer Georgina Oliva, directora d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), ha destacat que l’increment d’arribada de menors estrangers no acompanyats «ha de ser tractat com un problema de país. Ens trobem davant d’una situació excepcional, d’una crisi migratòria molt greu, i que requereix una perspectiva més global i la implicació d’ajuntaments, entitats i altres departaments».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top