Publicitat
SANT CUGAT

Els Mossos enxampen 4 lladres implicats en 21 robatoris

Un cotxe dels Mossos aparcat en un carrer durant una operació polcial
Un cotxe dels Mossos aparcat en un carrer durant una operació polcial / LL. FRANCO

Agents de la Policia de la Generalitat –Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Rubí- van detenir el passat dimarts quatre joves de nacionalitat magrebina i veïns d’aquesta localitat que estaven implicats en diversos robatoris amb violència i intimidació.

Els robatoris, 21, es van perpetrar a les estacions de ferrocarrils de Rubí i Sant Cugat del Vallès. Els joves -dos dels quals són menors d’edat actuaven en grup i ho feien de forma violenta. La investigació va començar fa pocs mesos quan els agents van detectar un increment de robatoris amb violència a les rodalies de les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a les estacions de Sant Cugat, Hospital General, Valldoreix i Mirasol i també a l’estació dels FGC de Rubí.

En la majoria dels casos les víctimes escollides per aquest grup de delinqüents eren menors d’edat. Els objectes sostrets eren diners, mòbils i en algun cas una bicicleta. El «modus operandi» dels lladres era molt similar, acostumaven a actuar en grup, dos o tres i en alguns casos fins i tot cinc joves. Agafaven a les víctimes amb força pel coll per tal d’immobilitzar les seves víctimes mentre un altre els escorcollava les butxaques i els intimidava verbalment o segons com, fins i tot els agredien a cops de puny o empentes. Segons els Mossos d’Esquadra, en  algunes ocasions fins i tot van arribar a utilitzar armes blanques i defenses extensibles per tal d’intimidar les seves víctimes.

El botí preferit dels lladres era el diners en efectiu i els telèfons mòbils, però en un cas en concret van arribar a sostreure una bicicleta. La investigació segueix oberta, ja que no es descarta que es produeixin més detencions de més joves que hagin pogut formar part d’aquesta colla de joves delinqüents. Els menors d’edat van estar posats a disposició de la Fiscalia de Menors, que ha deixat en llibertat els joves, un d’ells sota llibertat vigilada. El detingut, major d’edat, té antecedents policials i ja va passar a disposició judicial i el jutge va dictar el seu ingrés a presó

Publicitat
Comentaris
To Top