Ciutat

30 anys de gestió del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Vista general de l’edifici del Consell Comarcal, a la dreta. A sota el president del Consell Ignasi Gimenez
Vista general de l’edifici del Consell Comarcal, a la dreta. A sota el president del Consell Ignasi Gimenez / LLUÍS FRANCO

El Consell Comarcal del Vallès Occidental compleix 30 anys de gestió comarcal i amb motiu d’aquest aniversari, està preparant diverses activitats que es duran a terme al llarg d’aquest any. L’acte central però tindrà lloc aquest dimarts 17 d’abril a la seu del Consell Comarcal. L’acte aplegarà una àmplia representació del món local i de les persones electes de la comarca que durant 30 anys han format part dels ajuntaments del Vallès. Però quins serveis gestiona i es gestionen des del Consell Comarcal? Quins són ara els seus reptes i el seu futur?

De tot això ens en parla l’actual president del Consell, Ignasi Giménez, que també ostenta l’alcaldia de Castellar del Vallès.

Després de 30 anys de gestió comarcal, quina és ara la relació entre els municipis que en formen part? “

Jo crec que un dels principals problemes que ha tingut la nostra comarca és que en els grans temes estratègics hem estat incapaços d’arribar a grans acords, fins i tot en els moments en que als ajuntaments de Sabadell i Terrassa hi governava el mateix partit. Un exemple: la manca d’infraestructures a la nostra comarca. En aquest sentit el que demanaria als dos alcaldes que busquessin punts de trobada i ser capaços d’arribar a grans acords de comarca en temes fonamentals»

El Consell neix amb la voluntat de modernitzar l’administració local, fer-la també més àgil i aprimar-la… S’han aconseguit aquests objectius?

«Jo crec que des del Consell cada vegada s’han anat gestionant més serveis i amb més qualitat perquè la nostra comarca en els últims trenta anys ha incrementat el 50% la seva població, ara superem els 900.000 habitants, és veritat que el Consell Comarcal bàsicament es dedica a prestar serveis que tenen a veure en l’àmbit social».

En quins serveis?

«Per exemple en l’última època de crisi econòmica el Consell ha sigut essencial per poder disminuir els efectes de la crisi que han patit moltes famílies al Vallès Occidental, beques de menjador i transport, i atenció dels serveis socials, en aquest camp s’han assolit acords importants».

Vostès estan plantejant la implantació d’un salari mínim comarcal».

«Al marge de com es gestionin els serveis municipals hem de tenir en compte que els principals damnificats han estat els treballadors que han vist disminuït moltíssim el seu

Ignasi Giménez, a l'entrevista concedida al D.S.

Ignasi Giménez, a l’entrevista concedida al D.S. / LLUÍS FRANCO

, per tant en aquests moments que sembla que hi ha una recuperació econòmica, ha de revertir en aquests treballadors i des de l’administració cal donar exemple, i prioritzar totes aquelles empreses que paguin salaris justos. Les empreses que no paguin salaris justos ho tindran molt difícil per treballar amb l’administració, és el missatge que volem donar des del Consell Comarcal»

Quins dèficits tindríem ara mateix a l’hora de parlar de les diferents administracions locals? 

«Com pot ser que no hi hagi una administració de col·laboració en el qual l’Alcalde de Sabadell i el de Terrassa, que sumen més d’un milió d’habitants, no tinguin un espai de trobada amb la ciutat de Barcelona, el que passa a la ciutat de Barcelona és absolutament transcendent i afecta la nostra comarca»

Com ha afectat el 155 el dia a dia del Consell? 

«El dia a dia ens afecta poc, però la manca d’interlocutors amb la Generalitat està endarrerint alguns temes, a llarg i mitjà termini, jo sempre m’he posicionat en contra de l’aplicació del 155, m’hauria agradat que el PSC s’hagués posicionat en contra, però la solució ha de ser política i ha de passar per la posada en llibertat de tots els empresonats.

Comentaris
To Top