BARBERÀ

La proposta per a millorar el skateparc de Barberà

Presentació de la proposta per l’Skateparc
Presentació de la proposta per l’Skateparc / CEDIDA

Des del mes de gener s’ha realitzat un procés participatiu entre el personal tècnic de les Regidories de Territori i Medi ambient i Joventut de l’Ajuntament i persones usuàries del parc urbà, amb la finalitat de dissenyar un nou parc que es converteixi en un espai més divers, acollidor i representatiu.

L’acte de presentació va tenir lloc dimarts passat 10 d’abril, al Teatre Municipal Cooperativa a la plaça Cooperativa amb les intervencions de la regidora de Joventut Mireia Sánchez Pi, l’equip tècnic que ha guiat el procés participatiu i el grup de joves que han format part de les reunions convocades.

Nova ubicació

Durant la sessió, es va determinar la nova ubicació del Skateparc, que seguirà tenint lloc al Parc Central del Vallès però en una situació més propera al mirador, al parc infantil i als lavabos.

El nou Skateparc es va presentar com un parc integrador de diverses aficions, que van més enllà de l’esport sobre rodes; com la calistenia, el parkour, murs per a grafit, escenari i graderies, rocòdrom i zones verdes de relax i passeig.

També es va fer valoració del procés participatiu, on totes les persones integrants van compartir que ha suposat una font de aprenentatge i apoderament personal i col·lectiu, destacant el valor en la presa de decisió a l’hora de dissenyar i construir nous espais i serveis per a Barberà del V.

A la seva pàgina web, BdvPark, que és un projecte participatiu per redissenyar un sector del Parc Central de Barberà, dotant-lo d’un skatepark i altres usos relacionats amb esports urbans, es dóna l’opció a l’úsuari de participar aportant les seves suggerències per cadascun dels àmbits que tracta BdvPark. A través del web també es convoquen sessions participatives

Comentaris
To Top