Publicitat
Ciutat

La rosa que neix de la llegenda

Les roses vermelles han compartit protagonisme amb les roses grogues
Les roses vermelles han compartit protagonisme amb les roses grogues Un retaule de Sant Jordi i la Carlota Segalà a la seva botiga / GARY MANRIQUE

Les roses són l’altra element cohesionador d’aquesta festa que té els seus orígens en la llegenda de Sant Jordi i el Drac. El color vermell -el tradicional de la diadaté el seu origen en la sang del Drac que en ser vessada pel seu botxí es converteix en un rosser de roses vermelles. Aquest any però les roses grogues han irromput en plena llegenda i de la mà d’una iniciativa solidària d’Òmnium -a favor dels presos polítics- han envaït els carrers de la ciutat, com ho han fet a tot Catalunya.

El Gremi de Floristes de Catalunya, reaci en un primer moment, va acabar decidint afegir-se a la campanya de l’entitat cultural i enguany unes 600.000 roses grogues s’han posat a la venda, segons fonts del mateix Gremi consultades per aquest diari.

No obstant, i des d’aquest gremi professional se segueix insistint en la preponderància de la rosa vermella i així ho constata també una de les floristes de la nostra ciutat,.

Carlota Segalà, regenta una botiga de flors al carrer Borriana amb 150 anys d’història i aquest cap de setmana ha estat molt especial per ella ja que «volia celebrar els 150 anys coincidint amb S

ant Jordi, però finalment he decidit fer-ho més endavant i per això ho estem preparant». De bon matí s’ha format una cua de gent esperant comprar la seva rosa, groga o vermella. Carlota ens explica que les dues s’estan venen molt bé, i a la pregunta de sí creu que les 600.000 roses grogues tindran sortida, diu “crec que sí, que al final no punxarem i que es vendran bé, tot i que les vermelles són sempre les tradicionals». I afegeix que l’obsequi de la rosa no es fa des de la perspectiva política,sinó des de l’emoció.

Un retaule de Sant Jordi i la Carlota Segalà a la seva botiga

Un retaule de Sant Jordi i la Carlota Segalà a la seva botiga / LLUÍS FRANCO

Un altra aspecta que comenta aquesta floristera és el fet que aquest Sant Jordi sigui laborable, i contràriament a l’opinió de la majoria de llibreters, ella creu que “és important que Sant Jordi sigui dia feiner, sí és festiu o hi ha un pont, aleshores la gent marxa i les vendes baixen». La Carlota té sempre la mateixa quantitat de roses, sigui un dia o dos els festius, però sempre -diu- “hi ha qui es queda sense poder comprar la rosa vermella perquè va a darrera hora, això sí, moltes persones saben que els hi pot passar i ja l’han encarregada fa dies».

Publicitat
Comentaris
To Top