Publicitat
Ciutat

El DesTapa’t serveix 20.000 combinacions de tapa i quinto

Algunes tapes de l’edició d’aquest any
Algunes tapes de l’edició d’aquest any / LLUÍS FRANCO

El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de la comarca, Jordi Roca, assegura que aquest any durant els deu dies del DesTapa’t s’han servit unes 20.000 tapes. L’organitzador de la ruta, que aquest any ha celebrat la setena edició, creu que «ha anat molt bé malgrat que s’han fet menys tapes perquè han estat deu bars i restaurants menys que l’han passat». Roca assegura que des de l’organització «estem molt contents. Sabem que és difícil de fer perquè per nosaltres s’ajunta el públic habitual amb el que ve a menjar la tapa, i has d’estar preparat perquè d’alguna manera les has de servir calentes i a l’hora perquè no s’enfadi ningú».

Aquest any l’objectiu era augmentar la qualitat de les tapes encara que això hagi anat en detriment de la quantitat d’establiments participants, 21, respecte els 31 de l’any passat. Roca destaca el nivell de tots els participants, «de l’any passat a aquest hem fet una criba intentant que la gent s’esforcés molt i ho han fet». Així, la valoració és «molt bona” amb l’excepció «d’un cas concret de patates braves». El president del Gremi posa en valor el repte que suposa aquesta ruta pels bars i restaurants participants en el sentit que «per nosaltres si la gent vingués a una hora prudent tots a provar la tapa seria fantàstic, però s’ajunta el teu públic normal amb el de la tapa, i has d’estar preparat». En aquesta edició, «en algun moment se’ns han acabat les existències, algú que no ha pogut atendre com volia», cosa que posa en valor, segons Roca, la feina a fer dels restauradors.

Ampliar la dimensió del DesTapa’t

Jordi Roca explica que aquest any hi ha establiments que saben que no s’han pogut apuntar, i esperen convèncer-los de cara a l’any vinent. Roca assegura que «volem buscar rutes, maneres o horaris si fos necessari perquè se’ns hi torni a apuntar molta més gent». La propera edició podria tornar a tenir més participants, doncs, ja que segons el seu promotor, Jordi Roca, «el DesTapa’t posa el nom de Sabadell en boca de tota la comarca». Per aconseguir ampliar la dimensió de la ruta, Roca afegeix que «volem fer-ho més atractiu, amb més premis, més sortejos, més alegria».

Anar més enllà del Centre

D’altra banda, un dels objectius de la propera edició serà que la ruta no sigui «només» al Centre, on fins ara hi ha hagut la gran majoria de locals. «El que voldríem és que la gent pogués venir a cada barri de Sabadell, deixés el cotxe aparcat i pogués fer la ruta amb tota tranquilitat».

Fins l’any passat, els mateixos organitzadors s’encarregaven de gestionar els dos premis que es donen, un a la millor tapa i un al millor maridatge patrocinat per Estrella Damm. En l’anterior edició ja es van haver d’entregar un any més tard a demandes del patrocinador, i aquest any el president del Gremi d’Hostaleria, de moment, no pot confirmar quan es diran els guanyadors de les millors tapes ni quan es farà l’entrega de premis, «no està a les nostres mans», assegura. La sisena edició els guanyadors van ser La Tete i el restaurant Loremar

Comentaris
To Top