Ciutat

Gesa (PP): «la bicicleta no és una prioritat pels veïns de Sabadell»

El carril bici de la Ronda Ponent
El carril bici de la Ronda Ponent / LLUÍS FRANCO

El regidor del Partit Popular (PP), Esteban Gesa, critica la despesa de l’Ajuntament en carrils bici. Gesa assegura que el govern local s’ha gastat 800.000 euros en els nous carrils bici a la Ronda Ponent i l’avinguda de la Concòrdia, i creu que «el tema de la bicicleta no és una prioritat pels veïns i veïnes de Sabadell».

Per això, Gesa sosté que el govern municipal «gira l’esquena als sabadellencs», que des del seu punt de vista destinarien aquests diners a altres coses, com arreglar la via pública, i afegeix que «els problemes tenen un denominador comú, que és com estan els barris, com estan els carrers, que és un autèntic desastre».

Carrils infrautilitzats

El popular assegura que els carrils bici de Sabadell s’utilitzen poc i explica que ell mateix ho ha anat a comprovar; «a la Rambla d’Ibèria he tingut la paciència de seure a llegir un llibre durant dues hores i van passar tres bicicletes». Gesa retreu a l’Ajuntament que es gasti diners en un aspecte pel que «no tenim aquesta cultura», «no som Amsterdam» en referència a la capital holandesa on la bicicleta té una forta presència. Al regidor del PP li sembla «bé» que s’aposti per la bicicleta, però creu que el govern municipal ha de tenir unes prioritats i, «evidentment, la dels veïns no era tenir un carril bici».

Gesa opina que, si l’Ajuntament vol fomentar l’ús de la bicicleta, primer s’hauria d’estudiar com fer-lo créixer i després, en tot cas, fer els nous carrils.

«Només hi participen ells»

L’any passat un dels projectes guanyadors del procés participatiu Construint Ciutat proposava fomentar l’ús de la bicicleta, amb una dotació de 200.000 euros, tot i que el projecte va passar a un pla superior, en incorporar-se al Pla Director de la Bicicleta de Sabadell. Segons Esteban Gesa, en aquests processos participatius que fa l’Ajuntament «només hi participen ells», tot i que creu que són una bona idea.

En l’última edició del procés participatiu Construint Ciutat, aquest any, hi van participar 3.900 persones, mentre que el 2017 van ser 6.154.

«Governant a cop d’efecte»

El regidor considera que l’executiu presidit per Maties Serracant està «governant a cop d’efecte per la proximitat a les eleccions municipals» que se celebraran el maig de l’any que ve. Gesa acusa el govern local d’haver perdut tres anys pel fet de ser «quatre minigoverns, cadascú en la seva parcela» i no donar una imatge «de cohesió».

Gesa també acusa el govern municipal de dedicar-se més «a fer l’indi posant l’Ajuntament al servei del procés». Per tot plegat, el popular creu que «Sabadell ha perdut pistonada».

Prop d’un milió d’euros

Segons les dades de l’Ajuntament, el carril bici de la Ronda Ponent va costar 144.014,20 euros, i el de la Concòrdia 554.285,56 euros. En total, pràcticament s’han destinat 700.000 euros a aquestes obres

Comentaris
To Top