Diners

L’atur cau a Sabadell en 217 persones a l’abril, un descens del 1,6% mensual

Oficina de Treball del carrer de la República numero 45
Oficina de Treball del carrer de la República numero 45 / LLUÍS FRANCO

L’atur baixa a Sabadell el mes d’abril fins a situar la xifra d’aturats a 13.026 persones. Aquesta xifra suposa un total de 217 persones menys a l’atur respecte el mes passat, un descens del 1,6%. Així, la taxa d’atur d’aquest últim mes se situa al 12% i suposa la caiguda d’un 4,4% anual. Tot i aquesta caiguda, es tracta de la disminució del mes d’abril més modesta des del 2013. De fet, l’abril passat va caure l’atur en 451 persones, al 2016 va caure en 358 persones, situant el nombre d’aturats en 1.625 persones.

Al 2015 la reducció va ser de 425 persones. No és fins l’abril de 2013 que es troba una caiguda més modesta que la registrada aquest mes, quan l’atur va caure en 150 persones.

Al conjunt del Vallès Occidental l’atur ha disminuït en 895 persones i hi ha 51.334 desocupats. A nivell autonòmic, Catalunya redueix l’atur en 12.515 persones i crea 30.760 llocs de treball. Finalment, a nivell estatal l’atur va baixar en 86.683 persones a a l’abril, fins els 3.335.868 aturats, mínim des de 2009, i es van crear 176.373 ocupacions, fins a arribar als 18,6 milions d’afiliats.

Catalunya va ser la tercera comunitat que més ocupació va generar, només superada per Andalusia (49.780) i Balears (43.133), i per davant de Madrid (14.097).

Més precarietat laboral

Enrique Rodriguez, Secretari General de la Unió Intercomarcal de CCOO considera que «és innegable que s’estigui reduïnt l’atur, és una xifra numèrica», però posa en entredit la qualitat d’aquesta creació d’ocupació.

El gràfic mostra una evolució anual de l’atur a la ciutat de Sabadell, tot i que les dades del 2018 són les acumulades fins abril

El gràfic mostra una evolució anual de l’atur a la ciutat de Sabadell, tot i que les dades del 2018 són les acumulades fins abril / DATOSMARCO.COM

«La precarietat va en augment, que s’expressa en la quantitat de contractes temporals, que ronden el 86%». El secretari denuncia també que «el 35% dels contractes al Vallès Occidental tenen una duració d’un mes o menys». D’aquesta manera, considera que la reducció «no és estructural i per tant no resulta positiva per la gent treballadora». A banda d’aquesta temporalitat, Rodríguez alerta que moltes de les retribucions estan per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI), «una situació emmascarada rere el concepte de temps parcial».

«La precarietat té rostre de dona», alerta. De fet, a l’abril a Catalunya s’han re

duït l’atur un 9% pels homes i menys de la meitat, un 4%, per les dones, «que no només pateixen un atur més elevat, sinó que també reben uns salaris més baixos i són les principals receptores de la precarietat», sentencia. Per al Secretari, la millora de l’economia no arriba al mercat laboral i culpabilitza a la reforma laboral per haver produït la devaluació de salaris i la precarització laboral, a més de generar fortes desigualtats

Publicitat
Comentaris
To Top