Diners

Els problemes informàtics en la integració del TSB al Sabadell arriben a Westminster

Edifici del Banc Sabadell a la Plaça Catalunya de la ciutat
Edifici del Banc Sabadell a la Plaça Catalunya de la ciutat / LL. FRANCO

Paul Pester, conseller delegat de TSB, el banc britànic que el Banc Sabadell va comprar el 2015, va comparèixer el passat dos de maig durant dues hores davant el Comité de Tresoreria de la Cambra dels Comuns del Parlament del Regne Unit per explicar el motius dels problemes informàtics provocats pels errors en la migració informàtica de la plataforma digital del TSB a la del Sabadell. Pester va assumir totes les responsabilitats i a més va renunciar al bonus 2,3 milions d’euros que el banc català li havia promès un cop es completés amb èxit la migració.

No ha sigut una errada menor ja que fins 1,9 milions d’usuaris de la plaforma digital del banc britànic -els del Banc Sabadell no han patit cap problem-  s’han quedat sense accés als seus comptes bancaris per Internet. De fet, el TSB, que té 5,2 milions de clients, ha rebut fins a 40.000 queixes de clients en només deu dies -la migració va començar el 22 d’abril-, una xifra tretze cops superiors a les que reben un dia qualsevol.

La migració es va produir per implementar al TSB el sistema informàtic del Banc Sabadell, la nova plataforma Proteo4UK, una estratègia per estalviar-se pagar 113 milions d’euros anuals a Lloyds, l’antic propietari del banc britànic, per utilitzar el seu software.

La compareixença

Al Comité de Tresoreria de Westminster també hi van comparèixer Richard Meddings, president no executiu del TSB i Miquel Montes, director general del Banc Sabadell. Montes va assegurar que Sabadell no havia pressionat a TSB per executar la migració de la manera més ràpida possible. També va garantir que els clients del banc TSB seran recompensats «de manera adequada» pels problemes informàtics dels darrers dies. El banc britànic té previst destinar milions de lliures per compensar els afectats i evitar que marxin a altres entitats, com per exemple eliminaran algunes comissions pagaran interessos més elevats.

Les incidències que s’estan patint no afecten al Banc Sabadell ni als usuaris de l’estat espanyol, sinó que es focalitzen només als de TSB, asseguren fonts del Banc Sabadell. «El problema està gairebé solucionat, la plataforma està funcionant al 95% de la seva capacitat», expliquen des del Sabadell.

«Ha estat un projecte complexe, s’ha hagut de desendollar tot un banc, crear una nova plataforma i endollar els més de cinc milions de clients i més de 1.300 milions de dades a Proteo4UK», afegeixen.

Actualment la incidència es troba especialment en l’accés amb el mòbil a l’aplicació del banc, segons aquestes fonts.

Beneficis pel Sabadell

Durant la presentació de resultats del primer trimestre el 26 d’abril, Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell, va apuntar que TSB reportarà més «del 10% dels beneficis d’aquest any». I calculen que la xifra escali fins als 850 milions, tot i que l’entitat ha iniciat el 2018 a un ritme superior. Per al 2020, l’aportació de TSB als beneficis de l’entitat esperen que augmenti fins al 20%. Les xifres, però, podrien haver estat més elevades ja que el cost de la integració va costar més del que havien previst.

Comentaris
To Top