Ciutat

Unes 200 persones reivindiquen unes pensions dignes davant l’Ajuntament

Membres de la Taula Social davant del públic durant la concentració de dilluns
Membres de la Taula Social davant del públic durant la concentració de dilluns / LLUÍS FRANCO

Dues-centes persones es van reunir a la Plaça de Sant Roc per protestar «pel robatori de les pensions». L’organitzadora, la Taula Social d’Entitats de Sabadell, va reunir a diversos grups de manifestants per reclamar la dignitat de les pensions, com ja és habitual cada primer dilluns de mes. En aquest cas, però, la concentració va reunir a més gent de l’habitual, que després d’escoltar els discursos de les diferents entitats van recórrer diversos carrers de Sabadell en senyal de protesta.

Joaquín Heredia, membre de l’Associació Iaioflautes de Sabadell, assegurava durant el seu discurs que «el Govern ens ha enganyat dient que no tenien diners mentre rescataven bancs, autopistes, construïen aeroports i compraven submarins que no floten». Heredia va reivindicar «la importància de mobilitzar-se» assegurant que «el què vol la dreta espanyola i nacionalista és desmobilitzar-nos i que ens enviïn a casa». Durant la protesta també es va reclamar que es recuperessin els més de 68.000 milions d’euros de la guardiola de les pensions que en els últims anys s’han destinat a pagar altres despeses «amb impunitat». Reclamen una pujada digne i asseguren que la pujada aprovada per aquest 2018 només s’ha fet amb la intenció de «desmobilitzar a la gent» i calmar els ànims. Segons la Taula Social, no deixen de ser «xifres ridícules», ja que una pujada del 0,25% pot suposar menys de 40 euros en la pensió me sual, una xifra «insignificant per sobreviure».

Els manifestants van fer una crida a seguir mobilitzats. Segons Celia Gargallo, de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), «necessitem totes les organitzacions sindicals, polítiques i socials per seguir lluitant» i va assegurar que si és necessari «no dubtarem en fer una crida a la vaga general» amb l’objectiu de preservar una jubilació per tothom, «tant de present com de futur, pública, digne i per tothom».

Manuel Navas, president de la Federació d’Associacions de Veïns, va tancar l’acte abans que la concentració es convertís en una petita manifestació per diversos carrers del centre de Sabadell acompanyada de diversos càntics com “¡Estos ladrones nos roban las pensiones!”.

L’acte arriba després que aquest passat cap de setmana la Secretària d’Estat de Comunicació incendiés les xarxes socials per culpa d’un vídeo on insultava a diversos manifestants que reclamaven una pensió digne durant una visita de Mariano Rajoy a Alacant. El comentari no ha passat desapercebut en els discursos de les entitats, que han assegurat que «és una altra mostra que ens prenen el pèl»

Comentaris
To Top