Ciutat

ANDI Down entrega els premis de la segona edició del concurs Relata

Foto de família en l’entrega de premis
Foto de família en l’entrega de premis / LLUÍS FRANCO

L’associació ANDI Down, d’atenció a persones amb aquesta síndrome, va entregar aquest dijous els premis de la 2a edició del concurs Relata en un acte al Casal Pere Quart.

Es tracta d’una activitat en què 240 alumnes de 3r, 4t i 5è de Primària de les escoles Joanot Alisanda, Nostra Llar, Claret i Pia han escriure un relat sobre la síndrome de Down i han fet diferents tallers per apropar-se a aquesta malaltia.

La presidenta d’ANDI, Dolors Pallàs, va assegurar que tots els participants mereixen el premi i que un altre jurat podria haver triat altres guanyadors i va destacar la importància d’aquestes activitats de conscienciació.

El ‘Concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual’ forma part del projecte ‘Ciutat i escola’ impulsat per l’Ajuntament. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, va participar en el lliurament de premis i va explicar que «una bona ciutat és la que permet que més enllà de les capacitats els ciutadans es puguin realitzar com a persones». Fernàndez va animar als alumnes a compartir els seus relats amb els amics i la família per contribuir a fer una ciutat «més oberta i tolerant».

Per últim, Montserrat Duran, cap del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, va explicar que el jurat estava format per Núria Caballaria, David Vila i Laura Tejada.

Llibres pels premiats

Els premis van consistir en un lot format per llibres de literatura infantil i juvenil; un diploma i material escolar; més una motxilla pels primers classificats. D’altra banda, representants de les quatre escoles van rebre un llibre sobre l’escola inclusiva i eines didàctiques sobre el tractament de la discapacitat intel·lectual

Comentaris
To Top