Ciutat

Sabadell torna a córrer pels nens en la seva tercera edició, el 27 de maig

Imatge de la cursa de l’edició passada
Imatge de la cursa de l’edició passada / LLUÍS FRANCO

A finals de maig arriba la 3a edició de la Cursa «Sabadell corre pels nens» que organitza l’Associació Esportiva Mitja Marató de Sabadell, l’Associació Báilale a la Vida, i el Consorci Hospitalari Parc Taulí de Sabadell, i amb el suport de moltes empreses i entitats sabadellenques.

La cursa forma part d’una acció solidària que ha de servir per recaptar diners pel projecte «Una onada de petits somriures». Sota aquest nom, trobem un projecte de l’Hospital Taulí per ampliar i millorar la planta de pediatria d’aquest centre hospitalari. Entre altres actuacions es pretén donar més intimitat als nens amb malalties com càncer i leucèmia i les seves famílies.

Tal com va explicar Toni Valverde (un dels organitzadors d’aquest esdeveniment), «aquests nens necessiten un espai totalment esterilitzat i amb privacitat per als moments que ho passen pitjor». Aquest any la cursa repeteix itinerari (4,2 km). La inscripció es pot fer fins al 25 de maig, i de moment l’organització s’ha marcat l’objectiu de superar els 4.214 inscrits de l’any passat. Tothom qui hagi  fet la inscripció abans del 19 de maig podrà recollir el seu dorsal i també la samarreta, que aquest any s’ha fet amb dos tons de blau per anar en consonància amb la decoració marítima en què es vol decorar la planta de pediatria.

La cursa es complementa amb una gran festa que té lloc als jardins del Parc Taulí. Aquest any com a novetat s’instal·larà una zona de bar i de barbacoa, on es posarà a la venda entrepans i begudes fresques. Maite Fruitós de l’associació Báilale la Vida, va explicar que es tracta «d’animar a la gent que es quedin tot el dia al parc, i facin pícnic i parti-cipin de les activitats que s’hi faran al llarg de la jornada».

Activitats al parc

Durant el dia hi haurà diverses activitats, tallers de treballs manuals familiars, entreteniment pels nens i nenes, màster class de zumba i altres danses, actuacions i també hi seran els personatges disfressats de figures del còmic com els Power Rangers i Star Wars que ja van tenir un gran èxit l’edició passada. Una altra novetat d’aquesta edició serà la presència d’un bus dels Transports urbans de Sabadell (TUS), que acollirà dos conta-contes i també tallers de mobilitat.

Els Bombers de Sabadell també participaran d’aquesta festa al parc, seran els encarregats de fer gaudir els nens amb la ja tradicional «Festa de l’escuma». Maite Fruitós destaca l’interès dels bombers per la iniciativa «que a més ens han demanat poder pujar a les habitacions per poder visitar els nens malalts».

En aquesta edició també s’ha previst reconduir els espais en què es divideix el parc, hi haurà el «Racó dels desitjos» amb jocs solidaris, el «Racó dels jocs» amb jocs tradicionals com saltar a corda i fer bombolles de sabó, i també el «Racó tranquil» on es podrà gaudir de massatges a càrrec de fisioterapeutes professionals i xerrades diverses, sobre «maternitat i sexualitat» i tallers d’alimentació saludable.

Autògrafs famosos

Al parc també s’instal·larà la carpa del Club Natació Sabadell on esportistes d’elit signaran autògrafs als ciutadans que ho demanin. De moment i segons dades de l’organització ja s’han comptabilitzat més de 2.500 inscripcions però Toni Valverde creu que «per experiència sé que la segona setmana de maig serà la bogeria d’inscripcions» i afegeix que «m’agradaria que la ciutat tanqui els ulls i pensi un moment amb els nens que passen mesos aquí a l’Hospital Taulí, que acaba convertint-se en casa seva».

Per aquesta edició de «Sabadell corre pels nens» s’han fet 5.000 samarretes després -diu Toni Valverdeque l’any passat féssim curt. Valverde entona un «mea culpa» però afegeix que li agradaria tornar-se equivocar i que «féssim curt de samarretes, seria una molt bona notícia»

Comentaris
To Top