Diners

El Consell Comarcal busca atreure inversions al Vallès a través d’una fiscalitat compartida

Edifici del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Edifici del Consell Comarcal del Vallès Occidental / LLUÍS FRANCO

La Taula de fiscalitat local i simplificació administrativa del Pacte per la Reindustrialització avança els seus treballs per aconseguir un model compartit de fiscalitat local que promogui la cooperació entre pobles i ciutats per atraure inversions i empreses al Vallès Occidental i faciliti el desenvolupament de l’activitat industrial. La Taula, formada pels ajuntaments de la comarca i que compta amb la participació dels agents econòmics i socials, es va reunir divendres passat dia 18 de maig a Castellar del Vallès per avançar en el pla de treball dels dos propers anys, fer balanç de la implementació de les recomanacions que es varen proposar l’any passat per a les noves ordenances del 2018 i compartir experiències innovadores que s’estan posant en pràctica.

Propostes compartides

«La fiscalitat i la simplificació administrativa tenen un gran pes en les mesures del Pacte per la Reindustrialització ja que és on visualitza de manera clara el canvi de paradigma: no competir per acollir inversió sinó cooperar entre municipis per ser capaços d’establir polítiques conjuntes des del territori que afavoreixin que el Vallès continuï sent un territori eminentment industrial», va destacar el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez.

D’altra banda, el conseller de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Joan Carles Paredes, va explicar que el 15 de setembre de 2017 a Sant Cugat del Vallès es va constituir la Taula de fiscalitat local industrial amb afectació a la indústria «com un espai d’intercanvi de coneixement i cooperació de les polítiques fiscals en relació a la promoció i l’impuls del teixit industrial a la nostra comarca». En aquesta sessió es va presentar el document Propostes de recomanacions i millores en l’elaboració de les ordenances i la fiscalitat local amb afectació a l’activitat industrial, amb l’objectiu de disposar d’un marc comú de treball amb unes primeres propostes i recomanacions compartides.

El document de recomanacions concreta fins a 22 possibles millores per establir uns mínims i millor harmonització de les bonificacions existents entre ajuntaments, per activar noves mesures fiscals innovadores que fomentin l’activitat industrial sostenible, per contribuir a un territori que facilita el desenvolupament de l’activitat industrial i finalment per a una gestió més eficient de la fiscalitat per part dels Ajuntaments

Comentaris
To Top