Ciutat

ERC farà primàries per escollir el líder a les eleccions municipals de 2019

Juli Fernàndez, amb la llista que va encapçalar el 2015
Juli Fernàndez, amb la llista que va encapçalar el 2015 / LLUÍS FRANCO

Esquerra (ERC) obre un procés de primàries per escollir el seu cap de llista a les properes eleccions municipals, previstes pel maig de l’any que ve, i Juli Fernàndez segurament s’hi tornarà a presentar. El candidat resultarà escollit en una assemblea prevista pel dissabte 2 de juny a les 11.30h en un lloc encara per determinar.

A les primàries s’hi podrà presentar qualsevol sabadellenc amb dret a vot que compti amb l’aval d’un 20% de la militància o que surti a proposta de la direcció executiva del partit. Els votants d’aquest procés intern seran els militants, simpatitzants, amics i amigues d’ERC i els membres de Jovent Republicà, el nou nom de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), majors d’edat. Els avals per presentar candidatura es poden presentar fins el dia abans de les votacions, l’1 de juny.

El president de la secció local d’Esquerra, Santi Valls, assegura que amb aquest procés per escollir candidat «obrim com mai el procés d’elecció del candidat a l’alcaldia perquè som coherents amb el que defensem pel país i la ciutat, una democràcia forta i participativa». Valls destaca el «compromís» que assegura que sempre han tingut els republicans sabadellencs. En aquesta línia, el president del partit a Sabadell destaca que l’1 d’octubre va ser un referent en aquest aspecte i creu que «escollirem una persona que sintetitzarà aquest compromís i aquests valors».

Tot apunta que l’exalcalde Juli Fernàndez es presentarà a les primàries. Fernàndez va encapçalar la llista republicana en les passades eleccions municipals el 2015

Comentaris
To Top