Ciutat

Onada solidària pels carrers de Sabadell

Milers de persones van posar el seu granet de sorra per contribuir al projecte solidari ‘Una onada de petits somriures’
Milers de persones van posar el seu granet de sorra per contribuir al projecte solidari ‘Una onada de petits somriures’ / ÒSCAR ESPINOSA

Festiu. Milers de sabadellencs vam sortir a córrer aquest diumenge per una causa solidària. Famílies senceres formades per pares, mares, fills, germans, cosins, tiets i tietes, així com professionals del Parc Taulí, anàvem passant per les taules on hi havia els voluntaris per recollir el nostre dorsal minuts abans de prendre part, puntualment, de la sortida al carrer de Vidal.

La botzina dels Bombers de la Generalitat va significar el pròleg d’una onada de solidaritat pel centre de la ciutat. Els primers metres, que transcorrien pel carrer Vilarrúbies fins a la plaça Marcet, ja et permetien copsar l’ambient festiu de la cursa solidària: centenars de cotxets amb nens i nenes amb patinet donaven un caire especial a la cursa.

Els més joves, carregats d’energia, exigien als pares un sobreesforç des de l’inici envalentits pels cops de tambors de la batucada situada a la confluència entre Vilarrúbies i Via Massagué. El recorregut, dissenyat pel Club Natació Sabadell i la Joventut Atlètica de Sabadell, permetia veure un gran nombre d’esportistes fer els primers quilòmetres a bon ritme. Un cop arribats al Passeig, de nou acompanyats del ritme dels tambors de la batuCada, ja veies els primers participants enfilar cap al carrer de Palanca mentre alguns tot just començàvem la baixada cap a la Rambla. Els primers nens i nenes i alguns pares i mares, cansats de l’esforç físic, feien el primer descans a les terrasses del centre de Sabadell aprofitant el bon temps que feia.

La resta de participants afrontàvem l’agraïda baixada fins al capdavall de La Rambla veient com a la nostra esquerra el cansament començava a fer acte de presència amb la pujada, de nou cap al Passeig i ens avisava que ens hi tocaria passar.

Una pujada dura

Efectivament, era qüestió de temps. La pujada va fer estralls a molts participants, que tot i amb l’ajuda de les fonts de La Rambla que van hidratar a centenars dels participants de l’esdeveniment, deixava a més d’un ben tocat. S’arribava de nou al Passeig i les cares i el ritme dels primers quilòmetres donaven pas a cares de patiment. La cursa solidària arribava al tram final un cop s’enfilava el carrer Convent per arribar, de nou, al carrer Vilarrúbies. Molts participants, cansats de l’esforç van decidir afrontar l’últim quilòmetre caminant. L’objectiu ja estava assolit.

S’havia donat el gra de sorra per una bona causa solidària tot fent esport pels carrers de la ciutat. A pocs metres de l’arribada el suport de gent anònima i d’una institució com Josep Molins feien més lleugers els darrers metres sota un sol de justícia. Al Parc Taulí una infraestructura formada per 250 voluntaris, servia, de franc, els aliments i els refrigeris per adients per recuperar-se després d’un esforç d’aquestes característiques.

Diverses activitats simultànies a la gespa del parc com zumba, manualitats, pallassos tai-txi, lectures de contes i una botifarrada popular van posar el colofó a una jornada històrica amb més de 6239 inscrits en una cursa a Sabadell així com pel caire solidari d’aquesta nova edició del ‘Sabadell corre pels nens

La cursa va comptar amb una botifarrada popular

La cursa va comptar amb una botifarrada popular / Ò. E.

Comentaris
To Top