Publicitat
Ciutat

El Taulí tindrà 72 llits més amb l’ampliació d’un servei d’urgències saturat de fa temps

La presentació del projecte d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Parc Taulí
La presentació del projecte d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Parc Taulí / ÒSCAR ESPINOSA

Les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Parc Taulí començaran aquesta setmana i s’allargaran 15 mesos per entrar en funcionament l’estiu de 2019. Així ho van anunciar ahir durant la presentació del projecte els responsables de l’Hospital, del departament de Salut i de l’Ajuntament de Sabadell. En concret, les obres consisteixen en l’ampliació del nombre de llits d’hospitalització d’urgències a través de la construcció de dues plantes amb un total de 36 habitacions, el que suposarà un increment de 72 llits, amb una superfície total de 2.114 metres quadrats. L’obra tindrà un cost de 4,4 milions d’euros, que assumirà l’Ajuntament, i un milió d’euros més es destinaran a abastir el nou edifici dels equipaments tècnics necessaris, que anirà a càrrec de la Generalitat.

L’objectiu d’aquests treballs és resoldre els problemes de congestió que té l’hospital sabadellenc, que no només atén les urgències de la ciutat sinó que dona servei a tota la comarca. Això permetrà reduir el temps d’espera dels pacients i agilitar el procés d’assignació de llits.

Les obres es faran gràcies a l’acord a què l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), i l’exconseller de Salut, Toni Comín (ERC), van arribar l’any 2016. Un cop tancats els comptes de la ciutat el 2015 es va detectar un superàvit i es va acordar una cessió de 4 milions a la Generalitat per poder dur a terme l’ampliació de les instal·lacions sanitàries. «La millor inversió que podia fer la ciutat», va recordar ahir l’actual alcalde, Maties Serracant. Aquesta aportació es va fer en concepte patrimonial, de manera que l’edifici serà de propietat municipal. Joan Martí, director General del Parc Taulí, va avançar que les obres «generaran certes afectacions indirectes al servei», tot i que assegura que «seran mínimes, i existeixen alternatives».

Sense conseller

L’alcalde, al final de la presentació, va fer referència a l’absència de l’exconseller de salut Toni Comín, que es troba actualment exiliat a Bèlgica. Serracant va lamentar aquesta «anomalia institucional» perquè «hauria d’estar en un acte com el d’avui».

Les obres es podran anar seguint a la web de l’Hospital Parc Taulí gràcies a la instal· lació d’unes càmeres que en mostraran l'evolució

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top