Oci i cultura

Les 5 millors pel·lícules a la fresca… per anar amb nens

cinema a la fresca Sabadell Zootropolis Coco Mascotas Canta
Un fotograma de "Zootrópolis"

Les sales de cinema tenen certa mística, però poques coses superen l’experiència cinematogràfica de veure una pel·lícula a la fresca. El cinema projectat a l’aire lliure és una de les activitats que més criden l’atenció durant els mesos de calor, i aquest estiu Sabadell en serà ple. En total, seran 21 pel·lícules en 29 projeccions, repartides entre la Capella de Can Gambús -cada dijous de juliol i d’agost-; l’Ajuntament -que proposa 16 sessions a diferents places de la ciutat dins el festival 30 Nits-, i l’InDOCumentari, el II Festival a la Fresca de Cinema Documental, que tindrà lloc entre els dies 28 i 30 de juny.

Pots veure el calendari complet en aquest enllaç, però pot passar que no coneguis les pel·lícules o que la quantitat resulti una mica abrumadora. Si aquest és el teu cas, hem preparat tres itineraris per orientar-te dins el bosc de pel·lícules. En aquest primer article, veiem quines són les cinc millors pel·lícules per portar els més petits a gaudir del cinema a la fresca:

Coco

Quan i on? El dijous 12 de juliol, a les 21:30h, a la Capella de Can Gambús.

Recomenada per a… nens amb ànima d’adults i adults amb ànima de nen

Coco és una meravella, dit ras i curt. El viatge d’un nen mexicà amant de la música a la terra dels difunts durant el Dia de los Muertos no només és una pel·lícula amb una direcció d’art fantàstica i un ritme trepidant: també és la oportunitat per parlar entre pares i fills d’aquells que ja no hi són, del paper de la família i de les passions que tenim tots. Pixar ho ha tornat a fer.


¡Canta!

Quan i on? El divendres 6 de juliol, a les 22:00h, a la Plaça de Cristóbal Ramos, a Torre-Romeu, i el dilluns 20 d’agost, a les 22:00h, a la Plaça de Benjamín García, a Can Rull.

Recomenada per a… amants del karaoke i de les històries de superació

Un grup d’animals plens d’anhels, somnis i talent es reuneixen al voltant del Buster Moon: un koala capficat en aixecar el teatre dels seus somnis. Un talent show molt divertit, un torrent de gags i personalitats carismàtiques i molt -molt!- ritme és la oferta de ¡Canta! Per aixecar-se l’ànim i sortir de la plaça ballant i tararejant en família.


Mascotas

Quan i on? Dilluns 16 de juliol, a les 22:00h, a la Plaça del Primer de maig, a Can Puiggener. També es podrà veure el divendres 20 de juliol, a les 22:00h, a l’amfiteatre del Parc del Nord.

Recomenada per a… els que sospiten que els seus animals saben més del que sembla

Toy Story ens va mostrar què passava amb les joguines quan no miràvem, i ara Mascotas fa el mateix amb els gats i gossos que viuen a les nostres cases. Estructurada com una gran persecució plena a vessar de personatges peluts i simpàtics, i de moments de riure senzill, sense complicacions, aquesta pel·lícula farà que no tornem a mirar el Toby o la Nala de la mateixa manera.


Zootrópolis

Quan i on? El divendres 10 d’agost, a les 22:00h, a la Plaça de Les Termes, i el divendres 17 d’agost, a les 22:00h, a la Plaça dels Doctors Banting i Best, als Merinals.

Recomenada per a… aquells cansats de les princeses Disney i per a qui vulgui reflexionar contra el racisme

A la ciutat de Zootropolis, hi conviuen tots els animals: elefants, llops, ratolins i llangardaixos. Totes les mides i formes s’ajunten a una metròpoli on Disney reflexiona sobre el racisme a travès d’un conte amable. Un que, per cert, no té princesa: la protagonista Judy Hopps vol ser policia, i lluitarà contra tots els obstacles que s’interposin al seu camí. Divertida, fresca i amb un toc a buddy movie detectivesca, Zootropolis és una aposta segura per als més petits.


Mamma mia

Quan i on? El dilluns 23 de juliol, a les 22:00h, a la Plaça Picasso, a Campoamor. També el divendres 3 d’agost, a les 22:00h, a la terrassa del Centre Cívic de Sant Oleguer.

Recomenada per a… nostàlgics sense remei que volen encomanar l’esperit d’ABBA a la canalla

La única pel·lícula que no és d’animació que s’ha fet un lloc a aquesta llista és Mamma mia, l’adaptació a la gran pantalla del popular musical que recull en dues hores els greatest hits dels ABBA. L’esperit pop juganer dels suecs es transmuta aquí en una obra kitsch, entranyable i molt disfrutable. Idònia per a encomanar la febre dels 80 als més petits.

Comentaris
To Top