Ciutat

La nova vida de l’antiga estació de Sabadell Rambla

FGC inaugura a la ciutat el Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari

Ponència inaugural de les Jornades Estacions de Futur, al nou espai de l'estació de Sabadell Rambla / ÓSCAR ESPINOSA

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha donat per inaugurat aquest dijous el nou espai multiusos de l’antiga estació de Sabadell Rambla, l’anomenat Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari. A l’equipament s’hi impartiran formacions pels treballadors d’FGC i d’altres companyies ferroviàries. La idea, ha indicat el president de l’empresa, Enric Ticó, és que el centre esdevingui “un punt de trobada de formació ferroviària europea”. Mil empleats dels Ferrocarrils ja han passat pel centre en 39 cursos en prova pilot.

L’espai tindrà també usos alternatius. Servirà, per exemple, com a auditori per a conferències, com a centre de control per a Bombers o Protecció Civil, i fins i tot, com a plató per a pel·lícules. Algunes d’aquestes utilitats innovadores de l’antiga estació es debatran aquest mateix dijous en el marc de les conferències “Estacions de Futur“, l’acte que ha servit per estrenar l’Espai. L’objectiu de les ponències és reflexionar sobre el paper de les estacions de tren a les ciutats, idear plans de viabilitat econòmica per a elles, i repensar el seu funcionament. “En els propers anys, les estacions hauran de jugar un rol totalment diferent del que han jugat fins ara”, ha opinat Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, que ha posat com a exemples models d’estacions amb aparcaments per a bicicletes, espais de lleure, botigues o auditoris.

Enric Ticó ha explicat que l’estació de Sabadell Rambla serà també un espai de “memòria ferroviària local i de la comarca”, ja que comptarà amb una exposició permanent sobre les diferents etapes del ferrocarril a la ciutat i al Vallès. “Aquesta és una bona oportunitat per remodelar una antiga estació en desús [Sabadell Rambla va tancar el 2016], però molt estimada tant per FGC com per l’Ajuntament”, ha dit Ticó

El president d’FGC ha apuntat també que l’estació serà un “centre de negoci que podrem oferir als nostres clients, empreses o entitats per dur a terme diversos esdeveniments”. Els ingressos que es puguin obtenir de les activitats als nous locals, ha dit Ticó, s’invertiran en oferir un millor servei al ciutadà. En la inauguració de les jornades, l’alcalde de Sabadell, Matíes Serracant ha reivindicat la necessitat de “més inversions en infraestructures” i ha subratllat “els reptes de futur que te la xarxa de ferrocarril a la comarca, com és la interconnexió amb les diferents xarxes de la comarca i la connexió pendent amb Castellar del Vallès”. En aquest sentit, el batlle també ha considerat un fet positiu que l’infraestructura acabi repercutint econòmicament al servei de tren. Alhora, ha assegurat Serracant, “el que fins ara era un problema de tenir una estació en desús, ara s’ha convertit en un espai viu amb un ús i que permetrà dur a terme diverses activitats”.

Comentaris
To Top