Publicitat
Ciutat

El dissenyador Santi Fuster (Bendita Gloria) en 3 idees

Bendita Gloria Santi Fuster Grand Laus
Els Bendita Gloria i representants de la Massana sostenen un flamant Grand Laus. Santi Fuster és el quart per la esquerra / Cedida

Parlar amb un dissenyador gràfic és un exercici molt estimulant, i si l’interlocutor és una figura del sector com el Santi Fuster, encara més. Sabadellenc de naixement i barceloní d’adopció, Fuster va crear l’estudi Bendita Gloria juntament amb l’Alba Rosell el 2007, i des d’ençà no han deixat de recollir premis.

L’últim: el Grand Laus 2018, el més important dels guardons Laus, que entrega des de fa 48 anys l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD. Fuster i Rosell es van emportar l’estatueta daurada a començaments de juny amb un projecte d’identitat corporativa per a l’Escola Massana que -sorpresa!- defuig el mateix concepte “identitat corporativa”.

Tres idees per conèixer la ment de Santi Fuster

Per això, més enllà de l’entrevista que hem publicat avui a la versió impresa del DS, hem volgut resumir la xerrada amb el Santi en tres idees claus. Tres flaixos continguts i plens d’idees que -com els seus dissenys- obren la porta a la reflexió i la imaginació:

1- “És mentida dir allò de «el disseny és un valor afegit a un producte», això equival a dir «el disseny és només decoratiu». I no: el disseny és un llenguatge en si mateix”

2- La identitat que han creat per a l’Escola Massana és provocativa i conceptual. Per una banda, no hi ha cap logotip ni cap icona que identifiqui l’escola. Per l’altra, presenta quatre noms a la vegada: la marca pot ser ‘Escola Massana’, ‘La Massana’, ‘Massana’ o ‘M’, tot convidant -apunten des d’aquesta institució centrada en l’art i el disseny- a una lliure elecció.

3- Tot això respon a una concepció humanista del problema plantejat per la Massana. “Una escola és un espai de dubte, un espai per aprendre… i per això el nostre disseny no és dogmàtic”, assegura Fuster. De nou, el disseny com una llengua: una amb la qual explorar el món i transmetre idees, reflexions i missatges.


Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top