Ciutat

Torre-romeu té un trànsit rodat d’alta tensió

El president de l’associació de veïns de Torre-romeu, Manuel Moya creuant amb una veïna la cruïlla del carrer Sau
El president de l’associació de veïns de Torre-romeu, Manuel Moya creuant amb una veïna la cruïlla del carrer Sau / LLUÍS FRANCO

Un circuit molt transitat. El barri de Torre-romeu un dimarts a migdia és un barri molt concorregut i animat: homes i dones van i venen amb les seves cabòries. Alguns, bosses en mà, està clar que vénen de comprar el pa i altres productes alimentaris. Hi ha molts avis i àvies en actitud distesa, molts jubilats i alguns nens que ja han acabat el curs escolar i juguen sota el sol estiuenc. El que crida més l’atenció dels carrers del barri és la intensitat del trànsit. És un no parar de cotxes amunt i avall, camions, furgonetes de repartiment i també l’autobús que cobreix la línia fins aquest sector de Sabadell.

Un cop vist l’escenari on va ser atropellada la veïna d’aquest barri el dijous passat, parlem amb diversos veïns i veïnes i també amb el president de l’Associació de Veïns de Torre-romeu, i ho fem damunt del terreny. Això és el que vam poder constatar ajudats per ells.

Catàleg de punts negres

Al carrer Anoia els vehicles giren i es troben directament amb el pas de vianants del carrer Sau. Es tracta d’un gir abrupte, inesperat, i a vegades no dona temps ni de frenar. Els veïns del barri de Torre-romeu van demanar fa uns mesos pacificar el trànsit, especialment a la cruïlla entre el carrer Sau i el carrer Anoia, on la setmana passada es va produir un atropellament que va deixar ferida greu a una dona de 52 anys.

Es tracta d’una cruïlla perillosa “Hi ha problemes diàriament perquè els conductors no respecten ni els passos de vianants ni els semàfors”, denuncia el president de l’Associació de Veïns de Torre-romeu, Manuel Moya. “Els vianants tampoc no respecten els semàfors”, assenyala. Des de l’associació es demana “urgentment” una regulació amb mesures com la instal·lació de “passos elevats” que obliguin als vehicles a moderar la velocitat. Moya assegura que al passeig Susqueda funcionen “molt bé” i considera que és l’opció més efectiva, ja que “les bandes sonores només serveixen per fer soroll”.

Al carrer Sau hi ha una gran quantitat de trànsit i de vianants, en tractar-se d’uns dels eixos centrals del barri. La manca d’il·luminació és un dels altres ítems a combatre al barri, en especial al carrer on es va produir l’incident. “Al carrer Sau hi ha llocs que estan en l’absoluta penombra”. Aquesta va ser una de les queixes que es va presentar des de l’Associació de Veïns a l’Ajuntament, demanant una major intensitat dels leds. Manuel Moya diu que és conscient que cal estalviar energia, però també indica que la solució podria passar per augmentar la intensitat d’aquest enllumenament, i afegeix que “segur que l’ajuntament ha de pagar unes bones factures de la llum, doncs si més no val la pena que ens hi veiem millor”.

Un altre punt negre que ens assenyala en aquest circuit, és el carrer Llobregat, del qual assegura Moya, que també és perillós i concreta “Els conductors baixen a molta velocitat” i en el gir obligatori fan “virolles”. En aquest punt del barri “s’ha aprovat la instal·lació de passos elevats”, afirma el president veïnal.

La dona que van atropellar al carrer Sau es troba ingressada a l’Hospital Taulí. Com a conseqüència de l’atropellament, té el maluc trencat i està ingressada a semicrítics. En el moment de l’accident la dona acabava de baixar de l’autobús i travessava per un dels passos de vianants amb el seu semàfor en verd. En aquella cruïlla els cotxes també tenen pas al mateix temps però amb llum de precaució.

El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavier Guerrero, assegura que ha pres bona nota de totes les reclamacions dels veïns de Torre-romeu i que ja s’han previst actuacions a la ronda de l’Ebre, entrada pel carrer Llobregat, una zona que el regidor qualifica “amb un accés força complicat” el que ha obligat als serveis tècnics, buscar diverses solucions, i sembla que l’instal·lació d’una plataforma elevada per evitar que els vehicles agafin velocitat. Aquesta acció forma part d’un pla que també inclou una actuació semblant al carrer Aribau de Campoamor, i que segons el regidor, costarà 180.000 euros.

Pel que fa al carrer de Sau, on es va produir l’atropellament dijous passat de la veïna d’aquest carrer, Xavier Guerrero explica que, en tractar-se d’un carrer troncal que travessa tot el barri, la seva afectació és molt important i per això “s’ha d’estudiar bé, perquè qualsevol cosa que s’hi faci afecta molt tot l’entorn”. Pel que fa a la queixa veïna sobre la poca il·luminació, Guerrero argumenta que l’enllumenament compleix la normativa, i per tant la intensitat de la llum és l’adequada.

Comentaris
To Top