Ciutat

Ayuso (PSC): “Ens sobta que si no s’entenen no marxin del govern”

El govern envia UpC a reflexionar sobre la seva continuïtat en l’executiu; l’oposició demana “coherència”

Berlanga, a l'esquerra, en l'anunci del relleu a l'alcaldia / ACN

Després que Unitat pel Canvi hagi tensat la unió del quatripartit que governa Sabadell amb un comunicat on critiquen el personalisme de l’alcalde Maties Serracant i del seu predecessor al càrrec, Juli Fernàndez, les reaccions de la resta de partits no s’han fet esperar.

MATIES SERRACANT (ALCALDE)

“No trobem a faltar que hi hagi d’haver una persona que faci aquesta funció”. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que la figura de portaveu del govern es va crear a petició d’Unitat pel Canvi i que si aquesta formació no l’ocupa, no l’ocuparà ningú més, per la qual cosa el govern local ja no tindrà portaveu en el que queda de mandat. Serracant ha explicat que les funcions que fins ara exercia Berlanga com a portaveu les assumirà ell mateix com a alcalde. D’altra banda, el batlle ha explicat que “dono per fet que les quatre forces voldran ser al govern fins al darrer moment” perquè ha garantit que venen uns mesos intensos en què s’executaran moltes propostes i es posarà de relleu la feina feta durant aquests quatre anys per part de tots els socis de l’executiu.

Serracant ha lamentat que des d’UpC s’hagi pogut dir que com a alcalde no treballa per la cohesió interna i que el procés hagi ocupat massa espai a la seva agenda ja que, creu, ha estat un dels temes puntals d’aquest any que a afectat a tot el país i “hem estat a l’alçada de la ciutadania”, ha dit. L’alcalde ha assgeurat que “el govern segueix treballant amb un full de ruta compartit per complir amb el mandat de la ciutadania”.

JULI FERNÀNDEZ (ERC)

Des d’Esquerra Republicana, una de les quatre formacions del govern local, el seu portaveu municipal i segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, no ha volgut valorar concretament la decisió de Berlanga, però ha assegurat que “a ERC sempre estem allà on ens sentim còmodes i compartim objectius”, i ha afegit que “ERC quan no està còmode en un lloc no hi és”. Fernàndez espera que els membres d’UpC siguin “igual de coherents que Esquerra”. D’altra banda, Fernàndez ha tret pes a la figura del portaveu assegurant que els responsables de cada àrea han estat qui, al final, s’han encarregat més d’explicar les novetats corresponents.

MARISOL MARTÍNEZ (GUANYEM)

La tercera tinenta d’alcalde del govern, Marisol Martínez, de Guanyem Sabadell, s’ha mostrat “perplexa” pel comunicat d’Unitat pel Canvi. Martínez ha explicat que “els arguments que donen demostren que no estan còmodes en aquest govern”; i ha afegit que “a partir del que dius hi ha d’haver una conseqüència i una coherència”. Martínez La tinenta d’alcalde he remarcat la importància de mantenir “estabilitat” en el govern pel bé de la ciutat i ha apuntat que “quan una força que està en un govern no està còmode, no fa un comunicat, pren decisions”.

CARLES ROSSINYOL (PDECat)

El portaveu del grup municipal del PDECat, Carles Rossinyol, apunta que la dimissió de Berlanga com a portaveu “posa de manifest la escenificació prèvia a les municipals” i que “el quatripartit es fa per interessos partidistes i, fins i tot diria, personals, i que no comparteixen un projecte comú”. Rossinyol ha subratllat que sobre el procés, un dels punts de desacord de Berlanga, “en el govern no hi ha una opinió única”. La dimissió de Berlanga posa de manifest, segons Rossinyol, “el distanciament en el mateix govern”, poc sòlid i poc cohesionat al seu parer.

JOSEP AYUSO (PSC)

En representació del grup municipal del PSC, i també del partit, Josep Ayuso, sosté que la dimissió de Berlanga suposa “una mostra més que el govern no funciona”, “fa molt de temps que s’ha trencat”, adverteix. Ayuso veu dues cares en la notícia. El preocupa “que no hi hagi un govern fort”, mentre que al mateix temps celebra que Berlanga hagi fet aquest pas. Tot i així, Ayuso apunta que als socialistes “ens sobta que si no s’entenen no marxin del govern”.

ADRIÁN HERNÁNDEZ (Cs)

El regidor de Ciutadans, Adrián Hernández, ha acusat Joan Berlanga -cara visible d’Unitat pel Canvi i, fins avui, portaveu del govern- “d’electoralisme i hipocresia política” per deixar el càrrec amb l’excusa del procés sobiranista. Hernández ha recordat al responsable d’UpC que la seva formació ha estat durant tot el mandat “la crossa del separatisme i de la mala gestió de la ciutat” i ha afegit que “hauria de ser coherent i, si existeixen tantes discrepàncies amb la resta de socis, sortir del govern immediatament”.

L’edil de Cs ha assenyalat que UpC “ha participat activament en el procés”, recolzant nombroses decisions de la resta de formacions del quatripartit, i ha lamentat que els integrants de l’equip de govern estan “anteposant els seus interessos personals i polítics als de Sabadell, agreujant el desgovern de la ciutat”.

ESTEBAN GESA (PP)

Finalment, el regidor del Partit Popular, Esteban Gesa, creu que la dimissió del portaveu del govern és una mostra més del “postureig” de l’executiu, i recrimina a Berlanga que “ho podria haver fet fa tres anys”. Gesa l’acusa de ser “corresponsable de tot” el que ha fet el govern, com mantenir la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ penjada al balcó de l’Ajuntament o permtre que la ciutat estigui plena de llaços grocs.

Comentaris
To Top