Publicitat
Ciutat

Un laboratori d'idees o un 'marketplace' creatiu, claus del nou pla per atraure emprenedors

/ BRUCE MARS (UNSPLASH)

Sabadell és una de les dotze ciutats europees que -durant els últims dos anys- han treballat conjuntament dins el projecte Gen-Y City. L'objectiu? Determinar polítiques de promoció, atracció i retenció del jove talent emprenedor a les ciutats. Com a conclusió de tota aquesta feina, avui l'Ajuntament ha presentat al Centre de Promoció Empresarial un pla d'acció vinculat a indústries basades en la innovació, el coneixement i la creativitat:

Publicitat

"Volem fer de Sabadell una ciutat de referència per a persones emprenedores, un lloc on puguin fer néixer i créixer els seus projectes empresarials”, ha dit el regidor de Treball i Empresa, Eduard Fernàndez. Entre els agents que han dissenyat el pla es troben, a més del consistori, entitats com la UAB, l'ESDI, el Centre Tecnològic ASCAMM-EURECAT o l’escola Illa, entre d'altres.

El pla consta de tres eixos. Es començarà analitzant com és el talent jove i creatiu a la ciutat, i es continuarà amb accions per fer la ciutat atractiva. Entre aquestes, es preveu la creació d'esdeveniments com un marketplace creatiu i un nou festival de música emergent, i també d'espais comunitaris, com un Laboratori d'Idees Urbanes. L'última part del pla contempla l'especialització territorial: Sabadell ha decidit focalitzar-se en el disseny aplicat als sistemes industrials, la fabricació avançada i la indústria 4.0.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top