Ciutat

Continua la retirada de mobles amb xinxes a Espronceda

L’Ajuntament ha reforçat la neteja viària durant el cap de setmana

Treballadors de SMATSA recullen mobles amb xinxes a Espronceda / CEDIDA

Ningú va dir que s’arreglaria d’un dia per l’altre, però sembla que la problemàtica de les xinxes al barri d’Espronceda va per llarg. Així ho expliquen els veïns, que aquest dilluns han seguit buidant els seus pisos de mobles per poder fumigar. Al bloc 8 del carrer de les Cosidores, un dels més afectats, ja hi ha quatre famílies que han hagut de marxar. Aquest dimarts, si no hi ha canvis, un especialista anti-plagues fumigarà alguns apartaments.

“No sabem quan podrem tornar a casa”, explica la Meritxell Moreno, una de les damnificades. L’Ajuntament de Sabadell va anunciar divendres passat que oferirà assessorament als veïns afectats i que facilitarà el contacte amb empreses de fumigació. També estudiarà de manera individualitzada la situació econòmica de cada família per tal de determinar si necessitaran algun tipus d’ajuda econòmica. “No hi ha cap família que pugui gastar-se 1.000 euros en fumigar casa seva, que és el que costa tot el procés si no vols perdre els teus mobles”, es queixa la Meritxell, que es mostra preocupada per saber si podrà rebre o no l’ajuda consistorial.

SMATSA, l’empresa de residus de Sabadell, ha informat aquest dilluns que continua amb les tasques de buidatge dels pisos afectats. Segons ha indicat la companyia a través del seu compte de Twitter, els veïns els van trucar directament “després de no trobar altres solucions”. Aquest matí han omplert mig camió amb els mobles a llençar.

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Sabadell ha reforçat la neteja viària a Espronceda, posant especial atenció als carrers afectats. “S’ha contractat un equip de matí i tarda que recull objectes voluminosos, per assegurar una continuïtat del servei durant aquesta setmana”, ha indicat en un comunicat. Per altra banda, el consistori ha editat uns cartells informatius per penjar a diferents indrets del barri, en què es difonen consells per actuar en cas de tenir xinxes a casa.

“En cas de trobar algun exemplar d’aquest insecte, es recomana d’eliminar-lo casolanament aspirant el llit i tots els racons, rentar tota la roba a més de 60 graus i fer servir l’assecadora”, indiquen des de l’Ajuntament, “és convenient netejar cada dia de manera acurada i revisar tots els punts on s’han trobat xinxes”. En cas de detectar una plaga, el consistori recomana contactar una empresa especialitzada.

El Diari de Sabadell ha tingut accés a les xifres de la recollida de mobles a la ciutat. Segons les dades, facilitades per SMATSA, el 80,93% dels mobles recollits per l’empresa estaven abandonats, i només un 20% es recopilaven a partir de trucades dels veïns. Part del problema actual a Espronceda es deu, de fet, a que molts habitants de Sabadell tendeixen a deixar els mobles (infestats o no) a la vía pública, i que hi ha veïns que s’emporten a casa aquests objectes sense comprovar si estan en bon estat.

Comentaris
To Top