Publicitat
Ciutat

Demanen 2 anys i mig de presó per a 11 activistes dels CDR, dos d’ells de Sabadell

Desenes de membres dels CDR seuen davant la porta principal del TSJC del 23 de febrer / ACN

La fiscalia demana dos anys i mig de presó per a 11 persones que van intentar bloquejar l’accés al Palau de Justícia de Barcelona, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el passat 23 de febrer en una convocatòria dels CDR. Els acusats es van negar a abandonar les escales i la porta d’accés, que van quedar encadenades durant una hora.  A més, el ministeri públic demana un any de presó per a dues persones més que es van resistir al desallotjament i van agredir dos mossos d’Esquadra.
Dos d’aquests activitistes són de Sabadell, Cesc i David. A través d’una piulada a Twitter, els CDR Sabadell han informat d’aquesta petició de la fiscalia. El col·lectiu anuncia “properes convocatòries”.

Segons la fiscalia, un grup de manifestants, entre els quals hi havia els 11 acusats per desordres públics, van tancar les portes de l’edifici i les van encadenar. Es van asseure davant la porta i es van lligar entre ells i a les columnes exteriors de l’edifici. Altres manifestants van asseure’s a l’escalinata d’accés i van desplegar diverses pancartes amb lemes com ’23-F, aturem el cop d’estat’ o ‘És l’hora del poble’. També es va distribuir un manifest titulat ’23-F, aturem el cop d’estat, prou repressió’ on es deia que volien “bloquejar” el TSJC.

Un altre grup de manifestants va encadenar una porta lateral de l’edifici i altres concentrats van tallar el trànsit al passeig Lluís Companys just davant l’edifici judicial. Tot i els requeriments dels Mossos, els concentrats no van voler desbloquejar l’accés, cosa que van poder fer els agents cap a les 9 del matí.

Altres manifestants van intentar, sense èxit, superar la línia policial que acordonava l’edifici per sumar-se a la resta de concentrats de la porta. Tot seguit, els concentrats es van asseure davant del cordó policial situat davant del TSJC tot tallant el passeig Lluís Companys i els agents els van haver de treure un a un, però dos d’ells, un home i una dona, van donar puntades de peu a les cames dels agents i cops de puny per evitar ser enretirats. Els agents no van resultar lesionats.

Cap a un quart d’11 del matí el carrer va quedat reobert i els manifestants van quedar continguts darrere les tanques que es van situar just a la vorera de davant del TSJC per garantir l’accés per l’entrada principal. En total es van fer 14 detencions.

En un escrit del juliol passat al qual ha tingut accés l’ACN, la fiscal demana dos anys i mig de presó per desordres públics per a 11 persones i un any de presó per desobediència i resistència greu a l’autoritat per a dues més.

En un comunicat, el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària lamenta la petició de la fiscalia, que considera “la prova més evident de la irracionalitat del sistema penal espanyol” i de la “perversió a què està arribant el sistema judicial espanyol”, ja que demana dos anys i mig de presó per una “legítima protesta”.

Publicitat
Comentaris
To Top