Ciutat

Entre drons i robots: el Saba-TiC, l'altra Festa Major

El Saba-Tic, la Festa Major més alternativa (i més tecnològica)

VICTÒRIA ROVIRA

Tecnologia punta al centre de Sabadell. Per tercer any consecutiu, el Saba-TiC ha tornat a convertir la ciutat en un punt de referència dels avenços tecnològics: robots, drons, impressores 3D, realitat virtual... la mostra ha servit per apropar al públic ginys de present amb grans possibilitats de futur.

D'entre els onze estands, un dels més destacables (i de més èxit entre els visitants) ha estat el de Drones de Carreras (DDC), on s'oferia un primera presa de contacte en les competicions de drons teledirigits. Sentir-se a bord d'una nau voladora és ara possible gràcies a unes ulleres immersives que permeten veure en temps real la visió des de dins d'un petit dron -el que es coneix com a First Person View. Bona mostra és el vídeo facilitat pels responsables de DDC.

Els drons són capaços de fer una carrera d’obstacles, en què cal destressa i mà esquerra. "Les carreres de drons ja s'han professionalitat. Molts que venim del món de la competició de risc -com en el meu cas, del món de les motos- hem recuperat la mateixa sensació d'adrenalina però amb l'avantatge de perdre riscos", explica Joan Lesán, responsable de DDC.

De fet, les competicions de drons ja comencen a ser una realitat arreu del món i des de DDC estan preparant el Campionat de Catalunya. “Aquí tenim molt talent gràcies a l’interès i al nostre clima, que permet volar fàcilment en exteriors”, explica Lesán.

Robots que ballen i 3D per fer ceràmica

En l’edició d’enguany també s’han fet veure la darrera tecnologia en robots. És el cas del Pepper, de la madrilenya MSL Robotics, situat just a l’entrada dels jardins de l’Espai Cultura, que saludava amb balls als visitants. Aquest giny, amb aparença humanoide, és capaç de percebre els sentiments dels humans i reaccionar en conseqüència.

Uns metres més enllà, Espai Creatiu ha portat tres impressores 3D molt novedoses. Dues d’elles se surten de la impressió del plàstic i són capaces de crear peces a mida amb materials tant diversos com ceràmica o xocolata. El que obre la porta a noves aplicacions de la impressió en tres dimensions i que ja ha suposat segons els responsables un “trasbals” en les arts ceramistes i gastronòmiques.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top