Ciutat

La Cobla Sabadell fa ballar l'Envelat aquest migdia

La Cobla Sabadell ha interpretat sardanes de diversos compositors, mentre s'han fet rotllades de balladors entre elles dues colles de concurs que ho han aprofitat per entrenar-se.

La Cobla Sabadell en un moment de la ballada a l'Envelat/Marcel Fernández

La Cobla Sabadell  ha ofert un repertori molt variat. El concert-ballada de dissabte el migdia  ha recuperat l'antiga tradició del ball de plaça als pobles i ciutats catalanes, quan aquesta dansa era l'únic ball de Festa Major al que podien accedir els joves. La Cobla de la ciutat  ha començat el concert recordant que aquest és l'any el món sardanista ret homenatge al compositor Ricard Vilarassau. I i ho fet  interpretant la sardana Girona de Pep Ventura. Entre altres sardanes també han tocat Terra del Cadi d'Eduard Martí Teixidor, Diamant i Argent de J. Baumala, Tres violes de David Estanyol, Rocabruna de Perera, entre altres. El concert ha finalitzat amb la interpretació de la Santa Espina.

Dues colles de concurs Violetes del Bosc i Mare Nostrum,  han aprofitat aquest concert matinal per assagar i posar-se en forma després del període més inactiu de vacances.

Des de Sabadell Sardanista però es considera que aquesta ballada de migdia no és el milor dia pels sardanistes, ja que es un dia laborable i creuen que seria millor fer-les, com era habitual en molts anys, el divendres de Festa Major a les 10 de la nit. Precisament, a aquesta hora acabava el Despertar de Festa Major a la plaça Sant Roc.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top