Ciutat

La Cursa Popular és l'estrella esportiva de la Festa Major

Els germans bessons Jordi i Francesc Peláez (primer pla) no poden participar aquest any/Ll. Franco

Són ja 40 anys. La Cursa Popular, que en la seva primera edició es va denominar Marató Popular l'any 1979, és l'estrella indiscutible del programa esportiu de la Festa Major. Amb un recorregut ja tradicional de 7 quilòmetres s'espera una participació d'unes tres mil persones incloent-hi la Mitja Marató i la Cursa dels 14 que completen la cita atlètica de diumenge (a partir de les 9 h). Els participants en la Popular faran una única volta pel següent circuit: Passeig Sant Oleguer, Brutau, Av. de Barberà, Clemència Isaura, Ctra. Barcelona, Horta Novella, Sant Pere, Plaça Sant Roc, carrer Sant Quirze, D'en Font, Escola Industrial, Gràcia, Plaça Granados, Rda. Zamenhof, Via Massagué, Passeig Manresa, Passeig Plaça Major, Rambla, Avinguda Barberà, Brutau i arribada Passeig Sant Oleguer. En la 13a edició de la Mitja Marató (21.097 metres) es faran tres voltes al circuit i en la Cursa dels 14 (14 quilòmetres) dues voltes.

En la història de la Cursa trobem el cas del doctor Roque Lucas que ha participat en les 39 edicions anteriors i es disposa a córrer la número 40. Amb 63 anys és un expert de les curses Ultra-Trails. "Participo perquè és saludable, no per anar a guanyar", va manifestar a D.S. Nascut a Múrcia, des de ben petit va traslladar-se a Sabadell (és soci de la Joventut Atlètica Sabadell des de fa 45 anys) i ara exerceix de metge de família a Palau de Plegamans. Un altre que és un fix en la Cursa des dels seus inicis és l'expresident de la J.A. Sabadell, Ricard Rof. El Campionat Mundial Màster de Màlaga que se celebra aquests dies a Màlaga li impedirà participar enguany a Sabadell.

També es perdran aquesta edició els germans bessons Jordi i Francesc Peláez, molt coneguts en el Club Natació Sabadell, d'on són socis des de 1984. Treballen al CIPO i la seva afició per l'atletisme els hi ve de lluny, encara que inicialment van practicar natació. Participen en totes les proves atlètiques que es fan a la ciutat i també en algunes del territori català com la Mitja Marató de Barcelona i la Mercè. Però aquest any la Cursa Popular de la nostra ciutat ha coincidit amb el triatló de Especial Olímpics que es disputa a Gavà. "És una llàstima perquè ens feia molta il·lusió, però la cita de Especial Olímpics és molt important en el nostre calendari".

La gran matinal atlètica es completa amb la 13a edició de la Cursa Popular infantil, també amb sortida i arribada al Passeig de Sant Oleguer. Està reservada per a nois i noies nascuts/des entre els anys 2006 i 2014 amb diferents recorreguts segons edats, entre 600 i 2.000 metres pels més grans.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top