Publicitat
Ciutat

Les cercaviles més seguides de la Festa Major

Els carrers del centre s'han emplenat de gom a gom per veure les cercaviles que han acabat un trajecte de més de dues hores fins arribar al tram final, a la plaça Sant Roc

Un nen es tapa les orella mentre passen els diables / Victòria ROVIRA

Les cercavilesde la  tarda de dissabte de Festa Major han complert al cent per cent amb les expectatives dels seus organitzadors, han començat puntuals, han anat fent els seus respectius recorreguts sense entrebancs i sobretot han estat molt ben acompanyats per una munió de gent que ha anat aplaudint i resseguint el camí de foc, danses i color que s'ha anat dibuixant al llarg de tot el trajecte.

Enguany han confluït dues cercaviles. D'una banda les colles geganteres han fet la plantada de Gegants a la zona de les Barraques i d'allà han anat marcant el pas, fins la plaça Alcalde Marcet, on s'han unit a la cercavila de Festa Major que arribava vibrant i sorollosa des de la plaça de la Creu Alta. Juntes han baixat via Massagué avall, i just a la cruïlla entre aquesta avinguda i el carrer de les Valls, moltíssimes persones els esperaven, emplenant de gom a gom el carrer de Manresa. La cercavila ja unit en un de sol ha seguit camí, cap al carrer de Gràcia i la plaça Sant Roc. La cercavila el tancaven, els gegants l'Avi i l'Àvia i els gegants Feliu i Salut.

Trabucs enlaire

Publicitat

El tret d'inici de la Cercavila de Festa Major ha anat a càrrec dels Trabucaires de Gràcia a la plaça de la Creu Alta. Vestits amb les clàssiques faixes han obert la processó de diables, tabals, dansaires, acompanyats de la banda Nova Vallès. Les colles de diables hi han posat el foc i les espurnes. Al llarg del camí, s'ha pogut gaudir de l'actuació del Ball dels Diables de Sabadell, les Banyetes de la Creu Alta, també el Drac l'Antonot, Foc i Forca Dragonets de Sabadell, les Forques de Can Deu i també els Bastoners de Sabadell, el Grup Sardanista Mirant el Cel... Entre altres.

Per la seva banda la Coordinadora de gegants de Sabadell s'ha fet càrrec de la Plantada de Gegants a les Barraques de l'Eix Macià amb la participació dels Gegants de la Concòrdia, de Covadonga, Capgrossos de Sabadell, Gegants i Grallers de Gràcia, els Gegants de la Creu Alta, i els Gegants de la Puríssima i l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell.

El president de la colla Gegants de Sabadell, Constantí Sánchez ha dit que "La cultura popular és molt potent i hi ha molta gent que tira del carro", i aquesta tarda hem tingut una bona mostra d'aquesta afirmació, perquè la Cercavila de Festa Major, podem dir que ha estat tot un èxit.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top