Ciutat

Recull d’activitats de la Setmana de la Mobilitat

Un home passeja en bicicleta per l'avinguda de la Concòrdia / ÓSCAR ESPINOSA

La bicicleta i el bus atònom Èrica, protagonistes de la Setmana de la Mobilitat

Un home passeja en bicicleta per l'Avinguda de la Concòrdia / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat diverses activitats a Sabadell en el marc de la Setmana de la Mobilitat que impulsa la Unió Europea. Des d’aquest dilluns 17 de setembre i fins el dissabte 22, els vianants, l’autobus i la bicicleta seran els protagonistes absoluts dels actes. Durant tota la setmana, d’11.30 a 13.30 del matí i de 17.00 a 20.00 de la tarda, els veïns que ho vulguin podran probar bicicletes elèctriques a l’estand fix del Passeig de la Plaça Major i a l’estand itinerant que anirà voltant per la ciutat.

El proper dijous, a les deu del matí, s’ha organitzat una caminada saludable des del CAP de Can Rull, a l’Avinguda de Lluís Companys. A la tarda, al Casal Pere Quart (Rambla, 69), l’enginyer especialitzat en autobusos Marcel Estadella impartirà la conferència ‘L’autobus urbà a Sabadell. 1974-1982′. L’acte se celebrarà a les 19.00.

Programa de la Setmana de la Mobilitat 2018 a Sabadell / CEDIDA

El dia següent, divendres 21, hi haurà demostracions de l’autobús autònom Èrica de les sis de la tarda a les nou de la nit. A les sis al Passeig de la Plaça Major, Xavier Ludevid (arquitecte i responsable d’Espai Públic de Sabadell) i Rafa de Cáceres (arquitecte i exprofessor de la UPC) impartiran la conferència ‘La intermodalitat, mobilitat eficient per a tothom. Mode a peu. El nou Passeig’. Josep Canals, assessor de l’Ajuntament de Sabadell, farà la segona part de la conferència, centrada en el vehicle privat.

Dissabte 22 s’organitzaran visites guiades a l’Antiga estació de Sabadell-Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de 10.00 a 14.00 h. Rosa Martínez i l’empresa de bicicletes Vaic faran la tercera part de la xerrada sobre intermodalitat, ara centrada en la bicicleta. A les 11.00h, quarta part de les xerrades, a càrrec del regidor de Mobilitat Xavier Guerrero, el gerent de TUS; Xavier Cañadas, i un delegat dels FGC. De 16.00h a 20.00h, com divendres, demostració del bus autònom.

Finalment, el diumenge 23 de setembre s’organitzarà una pedalada popular que sortirà del Parc del Nord (parada FGC) a les onze del matí. La passejada acabarà al Parc Central. D’11.00 h a 20.00 h continuaran les demostracions del bus autònom al Passeig de la Plaça Major. A la 13h, al Parc Central, hi haurà una activitat per a tota la familia; un taller de pintura sobre la bicicleta.

Comentaris
To Top