Ciutat

La Funerària Can Deu reclama 9.000 euros al BBVA per la tramitació de rebuts

Marcel Fernàndez

9.000 euros. És la xifra que reclamen els socis de la Funerària Can Deu que el BBVA els ha cobrat per la tramitació dels rebuts de l’entitat. Des de la funerària col·laborativa es denuncia un “abús” per part de l’entitat en la tramitació de les quotes dels membres de l’entitat. Els socis de l’organització realitzen el pagament d’una quota solidària simbòlica (d’un euro i mig) cada vegada que un soci mor. El dia 25 de cada mes cobren a cada membre la quota en relació als membres que han mort. La sorpresa que s’ha endut l’entitat des de fa un any és que pel tràmit s’ha cobrat una xifra molt més elevada que el propi servei: “Ens cobren entre cinc i sis euros per cada cobrament“, denuncia la presidenta de la Funerària Can Deu, Esther Lopera, a aquest diari.

Aquest matí, a les 11 hores, una cinquantena de socis s’han concentrat davant de la seu del BBVA al barri de Can Deu, situada a la plaça dels Castenyers, per reclamar la devolució de l’import i també per exigir una ampliació de l’horari de l’oficina per poder fer els tràmits. Han arribat a entrar dins de la seu bancària per reclamar explicacions.

“Estem davant d’un atropellament per part del banc. Nosaltres som una entitat sense ànim de lucre, ningú que hi treballa cobra ni un euro”, lamenta la responsable de l’entitat des de fa catorze anys i alhora fundadora de la Funerària, que compta amb trenta-tres anys de trajectòria.

El BBVA assegura que ja s’ha pagat

EL BBVA ha assegurat en declaracions a aquest diari que es van retornar 4.000 euros a l’organització abans de l’estiu, una xifra que es va acordar amb la mateixa funerària. Segons l’entitat bancària, la Funerària Can Deu tenia unes condicions especials que no havien estat renovades i que explicarien el cobrament erroni de la comissió establerta pel Banc d’Espanya.

“Es va detectar que no s’havien renovat i es va solucionar l’error”, exposen des del BBVA. “Es van retornar 4.000 euros en un tràmit en la mateixa oficina de Can Deu, tal com es va acordar amb l’organització”, sentencien des de l’entitat bancària.

Com funciona la Funerària?

L’Organització Funerària Can Deu és un model inèdit de gestió de les defuncions. No és com una vocalia d’enterrament d’una associació de veïns, en la qual es paga una quota fixa. L’organització funciona com una cooperativa de consum, en la qual es realitza només un pagament quan un soci mor, sense establir-se cap mensualitat. La Funerària va néixer l’any 1985 i compta amb més de 3.000 socis en actiu que contribueixen al pagament solidari de tots els costos de quan una persona mor -des dels tràmits fins l’enterrament o l’incineració-.

Comentaris
To Top