Ciutat

El passat torna al PSC: el Govern assenyala els socialistes per Smatsa

Els tres regidors del PSC / Lluís Franco

L’equip de govern ha reobert la caixa de trons per la concessió del servei de neteja Smatsa durant el mandat de Manuel Bustos, que es troba sota investigació judicial. Els grups municipals que conformen el Govern -Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi, ERC i Guanyem- han recriminat als socialistes la seva gestió en ple municipal. Tot plegat en el dia en què dos regidors del PSC implicats en el Mercuri han renunciat al seu càrrec.

Des de la Crida, Lluís Perarnau ha parlat de les “irregularitats” del PSC en la concessió del servei de neteja a Smatsa després de les novetats judicial, que impliquen fins a divuit persones. “El contracte és un bodrio, un nyap, una mina, un contracte que s’ha fet a mida entre dinar i dinar”, ha sentenciat. Perarnau ha carregat contra la direcció d’Smatsa, a qui ha acusat de “xantatge” per no poder fiscalitzar la seva feina.

Ha protagonitzat un discurs molt dur, com el de Gabriel Fernàndez (d’ERC), que ha exposat que els socialistes tenien una “forma ben curiosa d’entendre el servei públic“. Fernàndez ha parlat de “còmplices” i ha demanat que si es demostra que el va modificar el plec de condicions per afavorir a Smatsa, això hauria d’implicar que tots els implicats en actiu s’apartessin de la vida política.

Des d’Unitat pel Canvi, el regidor Eduard Navarro ha lamentat que en “molts ajuntaments es van endolçir els comptes de les empreses“, el que ha implicat -segons ha assenyalat- un efecte negatiu en els usuaris, com la pujada de preus.

Marisol Martínez, de Guanyem, no ha volgut parlar en els mateixos termes i s’ha mostrat prudent fins que la justícia no emeti una sentència ferma sobre Smatsa. De fet, ha tingut unes paraules per regidors socialistes que dimiteixen, Ana Carrasco i Cristian Sánchez, per qui espera que la justícia “sigui benèvola”.

PSC: “Els jutges se’ls ha de deixar tranquils”

Els socialistes han contestat a les acusacions fent una crida a esperar a les decisions judicials. “Els jutges se’ls ha de deixar tranquils”, ha assenyalat el portaveu socialista, Josep Ayuso. Així mateix des del PP, el seu regidor, Esteban Gesa, ha posat de relleu que l’alcalde Serracant i dos regidors més estan investigats per la gestió de la neteja. “Consells que jo venc i que per mi no venc“, ha exposat irònicament.

Des de Ciutadans s’ha reclamat “treure els jutjats del ple” i evitar la “vendetta política“. El PDECat ha demanat fiscalitzar l’activitat de totes les empreses privades que presten serveis públics.

Comentaris
To Top