Diners

Fluidra obté un benefici net de 37 milions d’euros al primer trimestre, un 10,2% menys

Fluidra va obtenir un benefici net de 37 milions d’euros al primer trimestre davant els 41 milions d’euros del mateix període de l’any passat, un 10,2% menys, segons un comunicat de l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia ha afirmat que continua centrant-se ne la generació de caixa. L’EBITDA va pujar fins als 118 milions d’euros, amb un increment del marge fins al 22,4%, i segons Fluidra recull l’efecte de les menors vendes i l’expansió del marge brut gràcies al mix geogràfic i de producte i els estalvis que ha anat implantant l’empresa.

Les vendes es van reduir, amb un volum inferior per culpa del menor nombre de dies hàbils en el trimestre i a l’avançament de la Setmana Santa, assolint els 527 milions d’euros durant els primers tres mesos de l’any, un 5% menys que en el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, la dinàmica regional es manté, amb trimestre fort a l’Amèrica del Nord a Europa i les vendes de piscina comercial segueixen creixent amb força. El Programa de Simplificació ha generat 6 milions d’euros durant el primer trimestre, després d’aconseguir més de 30 milions d’euros durant l’any passat.

De cara al 2024, s’espera que el programa aporti uns altres 30 milions d’euros, impulsat principalment per les compres estratègiques globals i les iniciatives de redisseny de productes per generar valor. Entre aquest 2023 i 2025, està previst que el programa generi una millora total de l’EBITDA de 100 milions d’euros, centrant-se en l’expansió dels marges i la reducció dels costos fixes.

Les vendes de cara a aquest any i el que s’estimen entre 2.000 i 2.150 milions d’euros, un EBITDA d’entre 440 i 490 milions d’euros i un benefici net de caixa d’entre 1,07 i 1,25 euros.

Per a la Junta General d’Accionistes, Fluidra ha proposat la distribució d’un dividend de 0,55 euros per acció amb càrrec als resultats del 2023. Aquesta proposa implica un 50% del ‘payout’ del benefici de caixa net el 2023.

Comentaris
To Top