Diners

El Banc Sabadell destina 175 milions a ‘start-ups’

L’equip de PAYTPV, la plataforma de pagament digital que ha adquirit el Banc Sabadell / CEDIDA

En els últims quatre anys, el Banc Sabadell ha finançat empreses innovadores i tecnològiques per un import que supera els 175 milions d’euros. L’aposta de l’entitat financera sabadellenca per a les start-ups s’ha consolidat enguany amb un increment d’un 22% respecte a l’any passat.

De fet, des de la creació de BStartup el 2013, l’entitat financera sabadellenca compta amb 64 empreses emergents en la seva cartera. Són sobretot negocis vinculats amb SaaS (empreses que ofereixen programari com a servei), els viatges, les apps i e-commerce. Aquestes empreses estan situades a Catalunya, Madrid i el País Valencià.

“Les start-ups i la seva cooperació amb altres actors és fonamental. La nostra central digital té l’objectiu d’innovar el Banc Sabadell amb nous patrons de comportament amb els clients”, va explicar ahir el director executiu d’Innocells (Banc Sabadell), Julio Martínez, a la sisena edició del South Summit, la trobada global d’innovació que connecta start-ups, inversors i corporacions. A l’esdeveniment, que se celebra fins divendres a Madrid, Martínez va posar el focus en el corporateventuring i en la col·laboració amb les fintechs, les empreses tecnologia financera. El director executiu d’Innocells va afegir que el Banc Sabadell té estratègies diferents: “participacions minoritàries a la sèrie A+, adquisicions, oportunitats d’exploració en mercats i països que no són naturals per a nosaltres i, per descomptat, l’equip de venture building [creació de risc] que identifica els espais en blanc”.

Els pagaments ‘on-line’

Innocells, el hub de negocis digitals de Banc Sabadell, ha adquirit PAYTPV, una start-up espanyola que ofereix una passarel·la de pagaments avançada per a o timitzar el procés de cobrament on-line i off-line amb una experiència d’usuari totalment integrada. L’empresa, que es va crear l’any 2016 i que està ubicada a Bilbao i Madrid, unifica tots els canals de cobrament –on-line, telefònic, sistema de reserves i físic– en un sol panell de control. Això simplifica el pagament multibanc i multidivisa. A més, ofereix pagaments Oneclick i permet el control antifrau. Amb aquesta operació, el Banc Sabadell enforteix la sòlida posició de l’entitat en els pagaments digitals (16,6%).

Comentaris
To Top