Ciutat

El pàrquing del vapor Turull tindrà una zona verda, diversos jocs infantils i un escenari

El pàrquing, des de l'aire / GOOGLE MAPS

El vapor Turull -o altrament dit el pàrquing del carrer Creueta-, tindrà en els propers mesos un nou espai lúdic, amb diversos jocs infantils, una zona verda i un escenari. La mesura farà que s’eliminin una setantena de places de pàrquing i les obres no comencaran fins a finals de 2019, segons l’Ajuntament.

El govern local ha aprovat el projecte amb un pressupost de 150.000€, provinent del procés participatiu Construint Ciutat 2017. L’objectiu és instal·lar-hi diversos jocs infantils –disposats sobre un sorral com a paviment de seguretat– i una pèrgola metàl·lica habilitant un espai d’ombra i de descans. S’hi construirà també un escenari fix, d’uns de 8 x 4 m, amb una alçària d’uns 20-25 cm. L’actuació es complementarà amb uns bancs.

Pel que fa a la jardineria, s’hi plantaran 12 lledoners i es crearà un parterre amb xarxa de reg. Es preveu també ampliar-hi els elements d’enllumenat. I, per separar la zona d’aparcament de la zona lúdica, es col·locarà una tanca d’alçària 2m amb tela metàl·lica.

El nou espai disposarà de tres entrades diferents: des del carrer de la Creueta, des del carrer de Sant Josep i un tercera d’intermèdia entre aquestes dues. Per a Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, aquest projecte “mostra el nou model de ciutat que estem implementant, on diversos usos poden conviure amb un disseny adient. Cal que generem nous àmbits de gaudi amb més verd, ja que al centre hi falten parcs i zones verdes. A més, aquest és un projecte que sorgeix de la voluntat directa de la ciutadania”. I afegeix que “tot i que hi ha prou oferta d’aparcament per a cotxes al centre de Sabadell, treballem per obtenir noves places en zones properes”.

Comentaris
To Top