Publicitat
Ciutat

Comença la campanya de vacunació contra la grip

Una infermera posa una vacuna contra la grip en un CAP de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Avui comença la campanya de vacunació contra la grip. El Departament de Salut de la Generalitat vol estendre-la als professionals sanitaris, ja que la taxa de vacunació entre aquest col·lectiu és baixa i se situa al voltant del 23%.

Els responsables de Salut Pública esperen aconseguir ampliar el nombre de vacunats entre metges i sanitaris, ja que aquest col·lectiu pot transmetre el virus durant la seva tasca assistencial i també n’està més exposat que la resta de la població, amb una incidència de grip entre 3 i 5 vegades superior a les persones que no treballen en aquest àmbit; i alguns estudis assenyalen que poden ser causants d’entre un 3 i un 17% dels casos de grip que es produeixen. Una xifra molt satisfactòria seria arribar al 40%, ha apuntat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha deixat clar que “la grip no és una malaltia banal, és potencialment greu i vacunar-se és la millor manera de prevenir-la”.

L’Hospital Parc Taulí, però, ja s’havia avançat a la campanya del Departament de Salut i ha dissenyat una sèrie d’actuacions per aconseguir ampliar el nombre de vacunats entre els seus professionals. L’any passat, els responsables de Salut Pública van posar el focus de la campanya en les dones embarassades. Gràcies a la campanya, es va passar del 5 al 22,7% de vacunades.

Enguany es repartiran 1.200.000 dosis de vacunes disponibles a tots els CAP i centres vacunals. L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta. Es van detectar un total de 1.306 casos greus confirmats pel virus de la grip. D’aquests, el 64,5% no estaven vacunats; un 79,8% presentaven algun factor de risc i un 61,3% eren persones més grans de 64 anys. La malaltia va provocar 175 defuncions, de les quals el 57,3% eren persones no vacunades.

Publicitat
Comentaris
To Top