Ciutat

Ciuró reclama a l’Estat que retiri el contenciós administratiu sobre la Caserna

Des del juny de l'any passat es fan activitats a la caserna / LLUÍS FRANCO

La diputada sabadellenca i alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha reclamat des del Congrés que el govern espanyol retiri el contenciós administratiu que bloqueja, a hores d’ara, que Sabadell tingui la propietat de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Ciuró assegura que “l’Estat no ha de posar més pals a les rodes per recuperar uns terrenys que ja són de titularitat municipal”.

Es tracta d’una proposta que pretén que el ple municipal de Sabadell pugui tirar endavant els acords que ja ha pres de prendre possessió de l’espai. La diputada es remunta a l’acord de 1944 pel qual estava previst que quan la Guàrdia Civil abandonés l’edifici passaria a mans municipals. “Atès que avui en dia la caserna ja no s’utilitza com a tal, l’ajuntament no ha d’abonar res a l’Estat per la cessió efectuada en el seu dia, i per tant, la ciutat ja pot recuperar els terrenys”, defensa Ciuró.

Aquesta postura, recorda l’alcaldable de Junts per Sabadell, ve avalada per un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que reconeix la titularitat municipal dels terrenys on s’ubica la caserna i l’obligació de l’Estat a retornar-ne l’ús. Malgrat aquesta posició, aquest mes de juny el ministeri de l’Interior va presentar un recurs contenciós administratiu en contra de l’ús municipal de la caserna. Per això, Ciuró demana al govern central que “no posi més traves” perquè els sabadellencs recuperin aquest espai, al que d’altra banda dóna ús la plataforma Volem la Caserna des que la van ocupar el juny de l’any passat.

Publicitat
Comentaris
To Top