Oci i cultura

La Quartera enceta temporada amb un to molt feminista

Alba Collado, Albert Gonzàlez i Mireia Vila // FOTO: DS

Aquest divendres La Quartera iniciarà el seu cicle de teatre social i polític. Un cicle que, tal com va explicar un dels seus programadors, Albert Gonzàlez, no és fàcil de programar. Segons els organitzadors “no és fàcil trobar obres del caire polític, social i feministes”, i és per això que de moment la programació fins a l’abril compta amb 4 funcions programades. Gonzalez va explicar que seguiran treballant per la programació i que no descarten que acabi entrant algun altre espectacle dins de la programació al llarg de la temporada.

La Quartera ha buscat no allunyar-se d’aquest teatre reivindicatiu i que porti a la reflexió, i començarà la temporada aquest divendres a les 9 del vespre amb dues obres de microteatre amb un clar accent feminista: ‘250.000.000  candidats’ de la companyia Les candidates dirigida per Jaume Viñas i ‘INI (Dins)’ de la companyia La Cítrica i dirigida per Montse Folgado. Pel que fa 250.000.000 arriba de la mà d’una companyia jove i que posarà sobre la taula un tema de debat: la maternitat subrogada, ja que explica la història de dues noies  que esperen ser inseminades en un hospital. La segona, de la companyia La Cítrica, també proposa un tema delicat, ja que explica la història d’una jove que pateix les conseqüencies d’un primer abús que l’acompanyarà al llarg de la seva vida.

La segona obra arribarà el 17 de novembre de la mà de la companyia alGalliner amb una adaptació d’una obra seva. ‘Deixa’t d’històries’, una adaptació de ‘Històries de Sabadell’, serà dirigida per Albert Gonzàlez.

El 29 de març arribarà l’obra ‘El mar no hi cap dins una capsa de sabates’ de Laia Alzina. Una obra que farà un repàs als clixés de l’infantesa, tal com va assegurar la programadora  Alba Collado.

I el 26 d’abril, tancarà la temporada, si no hi ha noves incorporacions, ‘Camellia’ de la companyia Dell’anima. Segons Mireia Vila, directora i violinista de l’espectacle va explicar que es tracte d’un espectacle amb la música, la dansa i el text com a punts principals amb peces de “molta sensibilitat” basades en la música barroca. 

Comentaris
To Top