Ciutat

Comença el programa municipal de natació escolar

Un moment del curset de natació a les Piscines Joan Serra, dijous matí/ LLUÍS FRANCO

Aquest dijous, s’ha posat en marxa el nou programa municipal de natació escolar. Aquest programa que ofereix beques a nens i nenes de primer de primària dels centres públics de Sabadell, té com a objectiu garantir que tots els infants pugin aprendre a defensar-se a l’aigua. El programa està en una primera fase i abasta 19 escoles i se’n beneficien més de 500 nens i nenes.

La tinenta d’alcalde i regidora d’esports Marisol Martínez, ha explicat que aquesta iniciativa té el seu origen en “un incident ocorregut a La Bassa, fa un parell d’anys, quan un nen de 8 anys va estar a punt d’ofegar-se. Aquest incidenten va fer reflexionar sobre aquells nens i nenes que no saben nedar i com evitar futurs accidents”. Marisol Martínez, diu que es tracta no només d’aprendre a nedar, també “de gaudir de l’aigua sense perill”.

Per altra banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació Joan Berlanga, ha explicat que aquesta línia de beques “formen part de la política que es du a terme des de l’ajuntament i que té com a objectiu donar igualtat d’oportunitats a tots els nens i nenes de primària de Sabadell”. Berlanga diu que el programa municipal, es farà extensible a totes les escoles de la ciutat “s’ha fet una primera edició, i hi han estat incloses  19 escoles que complien  les condicions. No obstant,- ha explicat Berlanga- ” cap escola pública en quedarà fora”. Un d’aquests criteris ha estat escollir escoles on els alumnes estesin ja becats en altres àrees, com ara l’aprenentatge de l’angles.

El programa compta amb la col·laboració de la UFEC, com a gestors de les Piscines Municipals Joan Serra; el Club Natació Sabadell; el Club de Tenis i el Cercle Sabadellès. L’activitat formativa té lloc en horari lectiu de manera gratuïta.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top