Publicitat
Ciutat

“La Fiscalia es basa en acusacions infundades i desproporcionades”

Pancarta 'Llibertat presos polítics' / LLUÍS FRANCO

La Junta de Portaveus ha aprovat avui una declaració en relació amb les penes que demanen la Fiscalia i l’advocacia de l’Estat contra els processats pel referèndum de l’1-O. El text, aprovat per majoria –amb els vots a favor d’Unitat pel Canvi, ERC, Crida i CiU, amb els vots en contra han estat de PP, PSC i Cs; i l’abstenció de Guanyem– rebutja el contingut de l’escrit d’acusació presentat per la Fiscalia. Apunta que l’escrit d’acusació, on es demanen penes que sumen més de 200 anys de presó, es basa en acusacions infundades i clarament desproporcionades.

“L’escrit d’acusació és una mostra més de què ens trobem davant d’un retrocés en l’estat de dret“, considera el text aprovat pels portaveus locals, que assenyala a la Fiscalia de l’Estat espanyol i apunta que “no actua amb un anhel de justícia, sinó de venjança“.

En aquest sentit, en el document els portaveus es mostren preocupats per la “criminalització dels adversaris polítics” i la “degradació democràtica que representen els escrits d’acusació”. També manifesten que convocar un referèndum “no és cap delicte”, sinó un acte “de democràcia” i consideren que el conflicte català és un tema polític que només es pot resoldre per aquesta via.

Així, els representants municipals exigeixen de nou la llibertat dels presos independentistes i mostren la seva solidaritat amb tots els encausats i les seves famílies. “Llibertat per a Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull”, conclou la declaració.

Publicitat
Comentaris
To Top