Ciutat

“Injúries i insults” a la Policia Municipal

Captura de pantalla del vídeo difós pels col·lectius Groc Enlloc i Brigada 155

Tensió amb la Policia Municipal de Sabadell. Els col·lectius Groc Enlloc i Brigada 155, un grup de persones que es dediquen a “treure porqueria secessionista”, com ells defineixen, van protagonitzar el passat intent de retirada de la pancarta de “llibertat presos polítics” de l’Ajuntament de Sabadell la matinada de dilluns, però els agents de l’edifici consistorial els hi ho van impedir. A partir de l’actuació, aquests col·lectius han difós per les xarxes socials un vídeo amb dures crítiques als agents que hi van intervenir.

“La nostra actuació va ser rigurosament ajustada a Dret i proporcional, donada la situació de tensió i enfrontament que aquests individus van generar”, asseguren els sindicats UGT i CCOO de la Policia Municipal de Sabadell, que denuncien l’atac i les injuries que van patir els agents per part dels membres d’aquest col·lectiu.

Els sindicats apunten que “sigui quina sigui l’ideologia que es defensi, els policies no podem permetre que es pretengui desobeir les nostres instruccions, quan són motivades i tenen l’objectiu de mantenir la seguretat ciutadana i la pau social”. En aquest sentit, garanteixen que “no permetran cap acte que s’executi dins un caire d’hostilitat manifesta, nocturnitat, disfressa i enfrontament amb superioritat numérica”. Els membres que van protagonitzar l’incident asseguren que van aprofitar la nit per “evitar enfrontaments amb independentistes” i al·leguen que la retirada de “simbologia partidista” és “una acció legal avalada pel tribunal constitucional”.

Violència policial?

Els encaputxats asseguren que l’ agent que custodiava l’Ajuntament estava “visiblement begut” i “va intentar treure l’arma”, fets que els sindicats neguen rotundament i califiquen com unes “afirmacions tan falses com injurioses”. Brigada 155 i Groc Enlloc asseguren que la policia es va mostrar violenta, tot i que al video no hi apareix cap indici d’agressió de cap mena. El que sí que apareix és l’amenaça del col·lectiu de denunciar l’Ajuntament per prevaricació i malversació.

Els sindicats lamenten l’incident i apunten que “ningú té el dret de menysprear i injuriar un policia o qualsevol treballador municipal, amb gairebé 40 anys de professió i amb un full de serveis implecable”. En aquest sentit, asseguren que “no permetrem que ningú insulti greument i públicament un agent de policia que ha estat sempre un exemple de professionalitat fent difusió d’una caricaturització d’ell”.

CCOO i UGT condemna públicament el que ells consideren “un insult envers els agents actuants i el bon nom del Cos en general” i exigeixen una resposta jurídica contundent per part del del Govern Municipal i la Direcció de Prefectura.

Comentaris
To Top