Ciutat

La maquinària i el ‘packaging’ centraran el VIè Fòrum de Tecnologies i Innovació

Imatge de la passada edició / Cedida

El VIè Fòrum de Tecnologies i Innovació reunirà dijous més de 80 responsables d’empreses, centres tecnològics i de recerca. L’activitat tindrà lloc aquest dijous 15 de novembre al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta i estarà centrada en les tecnologies avançades aplicades a maquinària i packaging.

Aquest esdeveniment té per objectiu principal promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i persones emprenedores que vulguin establir contactes amb centres tecnològics i de recerca, o conèixer projectes innovadors i amb un alt component tecnològic. Des del 2015, els ajuntaments han treballat per implementar l’estratègia europea d’especialització intel·ligent, que en el cas d’aquesta zona té especialment en compte la massa crítica empresarial vinculada a la maquinària i metall, així com al packaging, i el potencial dels actius vinculats al disseny en productes i processos a la indústria.

Programa

El Fòrum s’iniciarà a les 9 del matí. El programa d’aquest acte es divideix en tres parts. En primer lloc, la conferència “Tecnologies 4.0 aplicades a la indústria: robòtica i impressió 3D”, moderada pel Clúster Packaging. Representants del centre d’innovació IAM 3D HUB i l’empresa STÄUBLI aportaran la seva visió sobre l’impacte de les tecnologies avançades aplicades a packaging i maquinària, i com afecten a la competitivitat empresarial.

A continuació 18 participants tindran la possibilitat de presentar la seva entitat, projecte o oferta de tecnologia associada a un o a diversos àmbits del Fòrum durant un màxim de 3 minuts davant els assistents. La selecció de presentacions s’ha fet d’acord a criteris tècnics i per rigorós ordre d’entrada de les sol·licituds presentades.

Tot seguit tindrà lloc l’anomenat Brokerage. En aquest espai, que parteix d’una agenda de reunions concertada, empreses, grups de recerca, centres tecnològics i altres professionals tindran l’oportunitat de mantenir reunions bilaterals que els permetin aprofundir en els seus interessos comuns i explorar possibilitats de col·laboració en nous projectes.

L’activitat l’organitzen els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès amb la col·laboració del Clúster Packaging i el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades a assistir-hi com a públic encara poden formalitzar la inscripció al web del fòrum. D’altra banda, es poden seguir les novetats del Fòrum a través del compte de Twitter @treballempresa i amb l’etiqueta #foruminnovasbd.

Comentaris
To Top