Ciutat

El “Science & Tech Girls Vallès” apropa les ciències a les més joves

La Vapor Badia organitza una jornada per incentivar vocacions científiques entre les noies

Taller de creació de pàgines web / Lluís Franco

La biblioteca Vapor Badia ha celebrat avui la jornada “Science & Tech Girls Vallès”, un esdeveniment orientat a noies entre els 8 i 18 anys, amb l’objectiu d’incentivar la vocació científica entre elles. La jornada ha estat organitzada per “Codelearn” i l’Ajuntament de Sabadell, i ha comptat amb la participació de diferents entitats i associacions dedicades a la ciència. Les noies han gaudit de diferents tallers gratuïts sobrecrobòtica amb Lego, creació de pàgines web, seguretat a les xarxes socials, òptica, fòssils, programació i disseny 3-D. L’acte s’ha emmarcat dins de la setmana catalana de la Ciència.

L’acte inaugural ha començat amb un discurs del regidor d’Innovació, Miquel Soler. Aquest ha destacat la “singularitat” i la “potència” d’aquests esdeveniments. “Es tracta d’una iniciativa justa i que ha de tenir un gran recorregut”, assegurava Soler. El regidor d’Innovació també ha defensat el compromís de l’Ajuntament amb la perspectiva de gènere i la conversió de la ciutat en un punt de referència per la innovació i la ciència.

Publicitat

Després d’aquest discurs, els assistents han gaudit d’una lectura teatralitzada de “Madame du Châtelet i les seves seguidores a Instagram”,a càrrec de diferents investigadores de l’IMCAB (Institut de Ciències Materials de Barcelona). Aquesta obra feia un repàs per diferents referents històrics femenins, que han destacat en les ciències des de Hipatia d’Alexandria fins a l’asturiana Margarita Salas.

La iniciativa per promoure aquesta idea va ser d’una mare sabadellenca. Aquesta es va posar en contacte amb Lluís Julià de “CodeLearn” per poder organitzar-ho. Julià ha destacat l’èxit de la jornada. “Hem omplert tots els tallers, i encara es va quedar fora alguna persona”, assegurava.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top