Publicitat
Ciutat

Primàries Sabadell no descarta ser la quarta opció si JxS, ERC i la Crida no s'hi sumen

Els promotors de la iniciativa, a l'Espai Àgora / A.P.

La iniciativa Primàries Sabadell no descarta mantenir la seva candidatura si les altres forces independentistes de la ciutat no s'hi sumen i té suficients suports. És una de les novetats que s'han conegut aquest divendres en roda de premsa, on els seus promotors han anunciat que ja hi ha 1.000 persones apuntades com a electores a les primàries. Es tracta d'una proposta que impulsa l'ANC i busca crear una llista unitària independentista per les eleccions municipals del maig vinent, oberta a tota la ciutadania.

Una de les responsables de l'organització de Primàries Sabadell, Àngels Folch, ha assegurat que en principi no retiraran la seva llista si no hi ha acord amb els altres partits independentistes, perquè de ser-hi "no farà mal, atès que segur que la llista que sortirà tindrà l'obligació moral i política de fer pinya amb els altres". Folch considera que si Junts per Sabadell (JxS), la marca del PDECat aquestes municipals, ERC, i la Crida no s'hi sumen, i les Primàries tenen prou suport, seguiran endavant. Els promotors també han explicat que de moment, però, no han parlat de la proposta amb aquests partits.

Els organitzadors conviden polítics i partits a sumar-s'hi, així com a ciutadans a títol individual que tinguin alguna inquietud política en clau sobiranista. Folch ha explicat que tothom s'hi ha de presentar a títol individual, inclosos els representants dels partits. Un cop es facin les votacions, l'ordre de la llista el determinaran els resultats de les primàries, que se sabran el 16 de febrer. Les candidatures es poden presentar fins al 29 de gener.

Publicitat

Un altre organitzador, Jordi Folch, ha explicat que volen agrupar el vot independentista amb un programa comú. També destaquen que aquest projecte aposta per la unitat republicana, la regeneració democràtica, la transversalitat, l'apoderament ciutadà i la democràcia directa.

Marge de creixement

Des de l'entitat creuen que el vot independentista té "marge de creixement", en paraules de Jordi Folch, que apunta que els independentistes van treure 34.628 vots a les municipals del 2015, i a les últimes catalanes, el 21 de desembre, van créixer fins als 52.282 suports.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top