Diners

Els millors amics dels gossos

En David amb Dalai, dins de la piscina, mentre l’Anna s’ho mira des de fora / LLUÍS FRANCO

Es diu que els gossos són els millors amics de les persones. A Zen Wolf, però, els educadors canins David Oliver, de 36 anys, i l’Anna Reixach, de 32 anys, han invertit aquesta dita. Fa un any i mig, van posar en marxa la seva empresa, situada al número 71 de la carretera de Terrassa de Sabadell: un centre de benestar caní que es dedica principalment a l’educació, perruqueria, teràpies naturals, rehabilitació, guarderia per a gossos, reiki, piscina, fisioteràpia i acupuntura. “És integrar el gos en el dia a dia”, explica en David. Ho fan amb l’ajuda dels seus cans: Peluda, Laika, Dalai i Ryu.

L’inici de l’aventura empresarial d’aquesta parella emprenedora de Santa Perpètua es remunta al 2016. En David va tenir un accident de trànsit amb la seva motocicleta en què va estar a punt de quedar-se en cadira de rodes. Aquest tràgic succés li va fer reflexionar. I el primer que va fer va ser demanar matrimoni a l’Anna. “Vaig veure que havia de prendre decisions concretes i només vull coses positives a la meva vida”, recorda en David. El 8 de setembre d’aquell mateix any es van casar. El següent pas va ser abandonar les seves respectives feines. Ell treballava com a mecànic de flota i ella com a teleoperadora, “escoltant gent cridant per telèfon” en un call center. “I ens vam llençar a la piscina”, expliquen.

El seu negoci havia d’estar relacionat amb la seva passió pels gossos. L’any 2006 l’Anna havia realitzat un curs per ser educadora canina. Per això, podia combinar la seva feina al matí amb la seva tasca per educar gossos a la tarda. De fet, ells s’havien conegut en un curs de modificació de conducta. En David va vendre el seu cotxe per pagar aquesta formació. Allà van aprendre a “canviar la conducta negativa d’un gos havent esbrinat on s’origina”. Ara estan educant un pastor alemany que ha passat per cinc ensinistradors perquè ningú que no sigui el seu amo no pot apropar-s’hi. Gràcies al tractament que rep a Zen Wolf, aquest gos ha canviat el seu comportament i accepta la proximitat

Capitalitzant l’atur

Per posar en marxa el projecte la parella va tenir l’ajuda de la línia d’autoocupació d’Incorpora de “la Caixa”. Van conèixer una tècnica que els va donar suport en la creació d’un pla de negoci. Després de fer un estudi de mercat, comprar un terreny a Tarragona i estudiar la viabilitat d’un local a Parets del Vallès, van decidir que Sabadell era el millor lloc per crear el seu negoci. Van trigar un any a trobar el local definitiu, que té 300 metres quadrats. Amb una inversió inicial de 40.000 euros procedents de la capitalització de l’atur. “Era tot o res”, reconeix l’Anna. Després d’un any i mig, tenen uns 30 clients habituals.

Un d’ells és Alonso Simón, que va anar a Zen Wolf perquè la seva gossa Gaia s’havia quedat paralítica. Amb acupuntura i fisioteràpia diària durant dos mesos han aconseguit recuperar-la. “Ara fa vida normal”, celebra Simon mostrant un vídeo on l’animal corre i salta.

Comentaris
To Top