Ciutat

La Puríssima conclou els actes de celebració del seu 150è aniversari

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, oficiant la missa / Lluís Franco

Enguany, la parròquia de la Puríssima Concepció ha fet 150 anys. L’edifici va entrar en funcionament l’any 1868, i va ser una resposta al creixement de la població sabadellenca que comptava amb 20.000 habitants i una sola parròquia, la de Sant Fèlix. Els actes de celebració van començar el mes de novembre de l’any passat amb conferències, actes litúrgics i musicals. Aquest matí s’ha dut a terme la cloenda amb una missa oficiada pel Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, una ballada de sardanes i un dinar de germanor a l’Hotel Urpí.

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, destacava a la missa que la parròquia de la Puríssima porta “150 anys fent comunitat”, i agraïa la tasca d’aquesta en “l’àmbit de formació humana i cristiana” a la ciutat. L’acte litúrgic ha omplert l’església i ha durat prop d’una hora.

“Estem molt contents amb la resposta de la gent. Ha anat molt bé, més del que pensava”, explicava el mossèn Joan Nadal. També destacava el programa d’activitats i agraïa a tots els que han participat en l’organització del 150è aniversari. Sobre els reptes de futur, Nadal creu que “hi ha una crisi de fe” i, que per tant, cal fer un treball profund per “fer-la créixer”.

Al finalitzar l’acte litúrgic, els assistents han pogut visitar el pessebre monumental a la sala Beat Àngels Rodamilans. A l’exterior s’ha fet una ballada de sardanes i cap a les 15:00 h, s’ha dut a terme un dinar de germanor a l’Hotel Urpí. Per celebrar el 150è aniversari també s’han editat dos llibres d’història sobre l’església, s’ha preparat un DVD, un cantoral i una serigrafia.

Comentaris
To Top