Ciutat

Retiren la fotografia de Carles Puigdemont del Saló de Plens

El saló de plens, en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

L’alcalde de Sabadell, Maties Serrancant, ha ordenat retirar el retrat de Carles Puigdemont que presidia el saló de plens de l’Ajuntament. La fotografia del president Puigdemont ha seguit penjada a la sala fins ara tot i que el mes de maig Quim Torra va prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat.

Des del consistori expliquen que el motiu perquè es despengi la fotografia és perquè la setmana passada va arribar el retrat oficial del president Quim Torra, que ha de substituir la de Carles Puigdemont. Segons l’Ajuntament, en aquests moments s’està fent el canvi de fotografia utilitzant el mateix marc i està previst que pel següent ple ja s’hagi efectuat el canvi. A hores d’ara al consistori es desconeixen els motius pels quals la fotografia de Torra ha tardat tant a arribar.

La fotografia ha sigut motiu de polèmica en els últims mesos ja que diversos grups municipals n’havien demanat la seva retirada. L’última vegada va ser al passat ple de novembre el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, exigint-ne la retirada. El grup municipal taronja també va presentar la setmana passada una moció a la junta de portaveus perquè es retirés; s’havia de votar aquest dilluns però finalment no s’ha fet donat ja que no calia. Tot i això, des del govern municipal desvinculen la retirada del retrat de la moció presentada.

Comentaris
To Top