Publicitat
Ciutat

Els instituts Ca n'Oriac i Arraona participen al 4t Fòrum del Vallès Occidental de Secundària

Els alumnes que van participar al Fòrum / CEDIDA

El 4t Fòrum del Vallès Occidental de Secundària, que organitza la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i la Fundació Catalana de l’Esplai, s'ha celebrat a la Biblioteca del Nord de Sabadell. Enguany el fil conductor del Fòrum era el canvi climàtic i han participat dos centres del nord de Sabadell: l’Institut Ca n’Oriac i l’Institut Arraona.

Els alumnes que han format part del Comitè Ambiental han intercanviat experiències i han dut a terme una gimcana. Concretament han fet una prova sobre canvi climàtic i consum, i han tractat el consum de l’oli de palma i la desforestació. La segona prova està relacionada amb l’energia i s’han plantejat quin tipus de bombeta consumeixen més i si és real que un fluorescent gasta més si s’encén i s’apaga o si és millor deixar-lo encès. La prova 3 ha consistit en la contaminació de l’aire amb la dispersió. I, finalment, la quarta prova estava relacionada amb la biodiversitat i els alumnes s’han plantejat què passarà amb l’ós polar i han qüestionat el futur del mosquit tigre.

Publicitat

El professorat ha discutit i reflexionat sobre el futur de la mobilitat sostenible, a partir d’una presentació de Som Mobilitat com també sobre el futur de les glaceres, a càrrec de l’expert català Jordi Camins i d’un pagès de proximitat.

D’altra banda, el Fòrum també ha servit per tractar les bones pràctiques per dur a terme en l’entorn escolar. Així, han destacat onze accions, com ara reduir el consum i reaprofitar els objectes i els materials o bé potenciar la cuina pròpia i els aliments de proximitat en els menjadors educatius o bé com es poden aprofitar les energies renovables.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top