Publicitat
ESPORTS

Èxit de la Selecció Catalana d’handbol amb protagonisme sabadellenc

La selecció cadet femenina amb la presència de la sabadellenca Clara Correro (OAR)/J.Altimis (cedida)

Catalunya va tornar amb tres ors del Campionat d’Espanya d’handbol de seleccions autonòmiques, en categoria infantil, cadet i juvenil, que es va celebrar a Valladolid. La collita de medalles, sense ser extraordinària com l’any passat (5 ors i 1 plata) és prou satisfactòria per a la Federació Catalana atès el potencial d’altres comunitats com València, Castella-Lleó o Galícia. De les tres seleccions catalanes que van quedar campiones, en dues hi havia representació sabadellenca.

La juvenil masculina, amb Eloi Vila (Handbol Sabadell) com a segon entrenador i Dani Fernàndez (FC Barcelona) a l’extrem esquerre, es va imposar a la final a València amb una autoritat imprevisible si tenim en compte els resultats ajustats durant tota la competició i, especialment, perquè a la jornada inaugural els valencians van mostrar un gran joc i van superar Catalunya per 32-30. En el partit decisiu però, la selecció catalana va rendir a gran nivell i no va donar cap opció a València, a qui va acabar apallissant per 36-20.

La selecció cadet femenina va mostrar caràcter i fiabilitat durant totes les jornades. No va tenir un camí de roses per arribar a la final però va saber trobar solucions sempre que calia. Amb unes quantes jugadores de 1r any, campiones el 2018 com a infantils, amb Clara Correro (OAR Gràcia) entre les integrants, va repetir èxit i també amb solvència. En el partit més difícil en teoria, contra Galícia, va obrir marge en el marcador abans del descans i després el seu domini va ser aclaparador fins a establir el 38-24 que permeté una joiosa celebració. Qui va haver de treballar i de valent fins al darrer instant va ser la selecció infantil masculina. En una final èpica que es va resoldre per la mínima, els més jovenets es van imposar a Astúries per 23-22.

L’altra representació sabadellenca va optar a la medalla de bronze, però tant la selecció juvenil femenina dirigida per l’extècnic gracienc Xavi Vilella, amb la pivot Maria Monllor (BM La Roca), com la infantil femenina amb Karla Machado (OAR Gràcia) van perdre els partits per al 3r i 4t lloc i van quedar fora del podi. Les altres tres seleccions que van aconseguir el campionat d’Espanya van ser Navarra (infantil femenina), Castella-Lleó (cadet masculina) i València (juvenil femenina).

Publicitat
Comentaris
To Top