Publicitat
Ciutat

Protesta a la plaça del Doctor Robert per les detencions a Girona

Neus Alsina, coordinadora de Sabadell per la Independència-ANC/LLUÍS FRANCO

Les detencions d’aquest dimecres contra 16 independentistes han indignat l’independentisme, que ha convocat concentracions a tot Catalunya. Sabadell no ha estat una excepció i mig miler de persones s’han concentrat a la plaça del Doctor Robert per exigir la llibertat dels presos polítics i demostrar el seu rebuig a aquesta nova creuada contra l’independentisme. Entre les detencions fetes entre el matí i la tarda d’aquest dimecres s’hi trobaven els alcaldes de Verges i Celrà, el nebot del President Torra i un fotoperiodista. Així com quatre membres del moviment Forja. A última hora de la tarda, han estat posats en llibertat.

En els parlaments de l’acte ha intervingut la coordinadora general de l’ANC – Sabadell per a la Independència, Neus Alsina, que ha destacat la il·legalitat de les detencions que “s’han fet sense ordre judicial, com solen fer aquesta gent”, i ha afegit que les detencions, igual que els empresonaments, són un clar senyal del tarannà antidemocràtic de l’estat central. Estem a les portes del judici més faltat de justícia, ni negociacions ni diàlegs ni res de res” , ha afirmat Alsina, i que ha demanat mobilitzacions.

Durant l’acte també s’ha llegit una carta de Jordi Cuixart que ha citat Lluís Maria Xirinacs quan va dir “cal lluitar contra el fort per deixar de ser febles”. Cuixart s’ha referit al judici que s’ha de celebrar a Madrid i ha dit que entre els presos polítics es respira un ambient coratjós i positiu, “perquè som conscients la importància del moment”. Cuixart també ha dit, a través d’aquest missatge llegit durant l’acte, que ell veu el judici com una oportunitat per fer-se visible en l’àmbit internacional.

També han parlat membres del CDR Catalunya que han demanat seguir treballant per assolir els objectius de l’1-O. Hi han intervingut membres de FORJA, el sindicat de joves independentistes, quatre membres dels quals han estat detinguts aquesta tarda.

En el seu torn de parlaments, el cap de llista d’ERC i tinent d’alcalde Juli Fernàndez, ha dit que cal seguir lluitant i no abaixar la guàrdia. L’última en intervenir ha estat la representant de Primàries  SabadellÀngels Folch, que ha demanat la unitat de tot el moviment independentista.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant  (Crida per Sabadell), ha  sigut un més del públic assistent a l’acte de protesta i ha lamentat l’actuació policial: “Se salten els protocols, venen de matinada, i avui són dos alcaldes de la CUP els que han estat objecte de detencions”. Serracant ha dit que es tracta d’una “actuació repressiva” que es duu a terme just abans del judici polític que afrontaran els presos independentistes: “No hi ha diàleg possible, hi ha bel·ligerància”, i ha denunciat els arrestos d’aquest dimecres.

Publicitat
Comentaris
To Top