Ciutat

La perspectiva de gènere, principal novetat del pla de formació per a entitats i voluntaris de l’Ajuntament

l’any passat van participar en els cursos un total de 523 persones

Dos representants de les entitats socials, amb la regidora de participació Glòria Rubio (dreta), durant la presentació del nou pla de formació / D.S.

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest dimarts el nou pla de Formació per a Entitats i persones voluntàries, que enguany duplica l’oferta del 2018 i incorpora cursos centrats en la perspectiva de gènere, el consum responsable i la salut. La regidora de participació ciutadana, Glòria Rubio, ha recordat la importància de la formació a les entitats sense ànim de lucre, perquè “les enforteix i consolida” i perquè “genera xarxa en el teixit associatiu de Sabadell”.

Segons dades de l’Ajuntament, l’any passat van participar en els cursos un total de 523 persones, provinents de 365 entitats diferents. L’objectiu és que enguany, amb una oferta encara més àmplia, la participació augmenti. Entre els cursos que s’oferiran aquest 2019, com a novetat, destaca la formació de quatre hores en l’ús de desfibril·ladors i suports vitals bàsics. El curs està acreditat per Consell Català de Ressucitació (CRR) i permet aprendre les tècniques a seguir en cas de parada cardiorespiratòria.

Durant la presentació d’aquest dimarts s’ha parlat també d’un curs ofert per El Rodal SCCL sobre consum responsable. “A vegades ens trobem que les mateixes entitats podem estar consumint de manera contrària al que pensem, i per això cal formar-se”, ha indicat un responsable de l’organització. La idea és formar els voluntaris i entitats socials en el funcionament de la banca ètica, el reciclatge, la reutilització, l’ecologia, etc.

Finalment, una responsable de l’Aula d’Esplai del Vallès ha presentat també una de les novetats d’aquest 2019: les formacions en perspectiva de gènere. Un tipus de cursos que des de l’Ajuntament s’han descrit com a indispensables. Les sessions se celebraran el 2 de maig de 18 a 21 h i el 22 d’octubre de 19 a 21 h.

Comentaris
To Top